Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.09.2013.
11:59
mozzartsport.com A

Ozil: Došao sam u Arsenal da osvajam trofeje

''U razgovoru sa Arsenom Vengerom odmah sam dobio ono što mi je nedostajalo, potpuno poverenje u moje sposobnosti'', rekao novi rekorder Arsenala kad su transferi u pitanju.

 

Poslednja velika kupovina letnjeg prelaznog roka i prvi ozbiljan transfer Arsena Vengera možda još od vremena kad je Francuz seo na klupu Arsenala. Uglavnom orijentisan na proizvodnju igrača, menadžer Topdžija se završnog dana pijace uhvatio za novčanik, izbrojao 50 miliona evra, oborio klupski rekord i doveo - Mesuta Ozila.
''Radujem se igranju u Premijer ligi i Arsenalu. Ponosan sam na tri prelepe godine u Real Madrudu, razvio sam se i kao sportista i kao osoba, bio sam standardan prvotrimac ekipe koja je osvojila tri pehara, ali sad je to prošlost. Moja budućnost je u Arsenalu'', rekao je reprezentativac Nemačke posle lekarskih pregleda obavljenih u Minhenu (pregledao ga doktor Bajerna Hans Miler Volfhart), gde se selekcija Joakima Leva sprema za mečeve kvalifikacija za SP protiv Austrije i Farskih Ostrva.


Ako se neko pitao otkud je Ozil plaćen 50 miliona evra, nije na odmet pomenuti da je upravo Mesut trenutno najbolji asistent Evrope. Zabeležio je 74 asistencije za vreme trogodišnjeg boravka dresu Real Madrida, po tom statističkom parametru nema mu ravnog na Starom kontinentu.
''U razgovoru sa Arsenom Vengerom odmah sam dobio ono što mi je nedostajalo, potpuno poverenje u moje sposobnosti. Zato ću klubu i navijačima da se odužim na svakoj utakmici. Sad želim da pomognem ekipi da konačno osvoji trofej'', dodao je Ozil, uz podsećanje da Arsenal osam godina čeka na trofej, još od FA kupa 2005.

Njegovim i dolaskom golmana Emiliajana Vivijana trebalo bi da makar malo splasne nezadovoljstvo navijača prema Arsenu Vengeru, koji tokom celog leta ništa nije trošio (Metju Flamini stigao kao slobodan igrač), ali je sad izazvao poštovanje celog fudbalskog sveta.
''Izuzetno smo zadovoljni što je Ozil potpisao, veliki je igrač, potvrđen na klupskom i reprezentativnom planu. Neko vreme smo ga gledali i divili mu se, poseduje sve karakteristike potrebne da bude u Arsenalu. Rekao sam na početku prelaznog roka da ćemo raditi naporno kako bismo doveli igrača top klase, a u toj misiji sam uvek imao podršku kluba'', rekao je Venger.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online