Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 01.09.2013.
13:30
BETA A

Mihajlović: Učinićemo sve da pobedimo Hrvatsku!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da mu je drago što se dogovorio sa Nemanjom Matićem da se vrati u ekipu i ocenio kao "glupost" navode da je igrač Benfike povratak uslovio startnom postavom.

Nada se trijumfu: Siniša Mihajlović
 

"Video sam se sa svim našim momcima iz Benfike, razgovarali smo i Matiću je bilo mnogo drago, ali i meni, tako da smo brzo došli do dogovora. Velika je glupost da je njegov uslov da bude u prvih 11, niko od reprezentativaca nikad to nije postavio. Videćemo ko će da igra, zavisi od forme svih igrača, imamo vremena da se spremimo", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Mihajlović je za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Hrvatske i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo vratio i Nikolu Maksimovića, novog fudbalera italijanskog Torina. Na pitanje novinara zbog čega je zvao Maksimovića u ekipu,
Mihajlović je uzvratio kontrapitanjem "A koga bi ti zvao?".

"Za ova dva meča sam rekao da neće biti pozivan niko nov. Slobodan Rajković je bio tu protiv Kolumbije, ali on u svom klubu nije ni među prvih 20. Maksimović trenira, bio je u reprezentaciji, trener u Italiji je mnogo zadovoljan s njim", rekao je Mihajlović.

On je dodao da će Aleksandar Mitrović biti spreman za Hrtavsku iako se povredio igrajući za Partizan protiv Tuna, a da Marko Šćepović  nije pozvan jer mesec dana nije odigrao utakmicu. Mihalović je kao ključnog igrača u svojoj ekipi naveo ofanzivnog fudbalera Benfike Lazara Markovića.

"Lazar je jedan od ključnih igrača u našoj reprezzentaciji, jer ima različite karakteristike od ostalih. Sada je počeo da daje i golove, to je pozitivno. Nadam se da će da nastavi tako jer on ima mogućnost da svaku utakmicu dođe nekoliko puta u šansu za pogodak", kazao je selektor.

Mihajlović je rekao da protiv Hrvatske u Beogradu golman Vladimir Stojković ne bi trebalo da ima problem jer navijači neće zviždati samo njemu.

"Stojković je iskusan golman, navikao je na takvu atmosferu, protiv Iraca je igrao kada je manje-više atmosfera bila protiv njega. Dok se raspodele zvižduci malo na Stojkovića, malo na Karadžića, malo na mene, podelićemo to pa će biti malo lakše", rekao je Mihajlović uz osmeh.

Selektor je kazao da bi voleo da publika protiv Hrvatske dođe u što većem broju i podrži igrače, a ne da im zviždi pre i tokom utakmice.

"Voleo bih da ljudi dođu u što većem broju i podrže momke jer su oni to zaslužili. Nikada nam se nije desilo da igramo u gostima i da navijači te zemlje zvižde ili navijaju protiv svog tima, a to se kod nas dešava. Nismo baš toliko jaki da protivnicima damo takvu prednost. Ako ne budu zadovoljni onda nek zvižde, ali pred utakmicu i tokom ne bi trebalo", kazao je selektor "orlova".

Hrvatska je u prošloj kvalifikacionoj utakmici igubila od Škotske, dok je potom u prijateljskom duelu dobila Lihtenštajn sa 3:2.

"Svaka utakmica je priča za sebe, niko nije očekivao da će Hrvatska da izgubi od Škotske u Zagrebu. Pobedili su posle Lihtenštajn 3:2, veoma su čvrsta ekipa, to su dokazali, nisu bez razloga drugi u našoj grupi. Sve ćemo učiniti da ih pobedimo, bez obzira na rezultat, mi smo svojom igrom pokazali da možemo da ih dobijemo",
kazao je Mihajlović.

On je naveo da zna osam-devet igracca za postavu protiv Hrvatske.

"Imamo svoje principe igre koje sledimo. Tim u glavi... imam osam,
devet igracca, za ostalu dvojicu chu da vidim. Imamo naccin kako
mozzemo da pobedimo jer se sve zna. Zavisi kako che se stvari odvijati
na terenu", naveo je Mihajlovich.

Srbija che doccekati Hrvatsku u petak od 20.45, dok che Velsu
gostovati u Kardifu ccetiri dana kasnije.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.09.2013. 13:53
"Marko Šćepović nije pozvan jer mesec dana nije odigrao utakmicu" Hahah :) Inače,da je barem ležala "vucibatina" na terenu mesec dana,zvao bi ga. Isti Tole,samo si daleko veći buzdovan od njega. Srpska menadžerska reprezentacija .
Nedelja 01.09.2013. 21:37
Daj boze ceri da te car uzme ali cigani oko kuce odaju, samo totalna reformacija FSS-a moze doneti pozitivne rezultate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online