Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.08.2013.
09:31
Mozzartsport A

Zamalo senzacija: Zagrepčani ispustili Ligu šampiona

Posle poraza na Maksimiru (0:2), Dinamo u Beču bio na pragu senzacije, poveo sa 3:1, ali je Austrija u 82. minutu stigla do drugog gola...

Fudbalska drama: Duel Žuniora Fernandeša (levo) i Makusa Sutnera u Beču

Obećao je pre utakmice Zdravko Mamić premije u visini od dva miliona evra fudbalerima zagrebačkog Dinama ako naprave preokret u Beču i eliminišu Austriju u revanš meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, ali na njegovu žalost neće morati da ih isplati. Hrvatski šampion je bio na pragu senzacije i sa vođstvom od 3:1 nadoknadio poraz od 0:2 iz prvog meča, ali je Kinast spasao Austrijance i pogodio u 82. minutu za konačnih 2:3, što je bilo dovoljno klubu iz Beča za istorijski plasman u Ligu šampiona.

Strelac i Radović

Plej-of za Ligu šampiona (revanš mečevi)

Austrija – Dinamo Zagreb 2:3 (1:2) – prvi meč 2:0
/Mader 5, Kinast 82 – Brozović 33, Fernandes 43, Bećiraj 70/

Legija – Steaua 2:2 (1:2) – prvi meč 1:1
/Radović 27, Žeženičak 90+4 – Stančiju 7, Pivovakari 9/

Arsenal – Fenerbahče 2:0 (1:0) – prvi meč 3:0
/Ramzi 25, 72/

Bazel – Ludogorec 2:0 (1:0) – prvi meč 4:2
/F. Fraj 11, F. Degen 79/

PAOK – Šalke 2:3 (0:1) – prvi meč 1:1
/Atanasijadis 53, Kacuranis 79 – Salai 43, 90, Draklser 67/

Austrija je na startu meča povela posle slabe reakcije Šimunića i ništa nije slutilo na dramu. Ipak, Dinamo je sa dva gola u intervalu od deset minuta napravio preokret i vratio se u igru. Još kada je rezervista Bećiraj pogodio za željenih 3:1 izgledalo je kao da Hrvati idu u elitu, a da su Austrijanci na kolenima. Tada je trener Austrije Nenad Bjelica izvadio džokera iz rukava. Kinast je ušao u igru i posle samo jednog minuta na terenu pogodio gol Dinama i doneo Austrijancima verovatno najslađi poraz u klupskoj istoriji.

U grupnu fazu ide i Steaua koji je preživela vruće gostovanje Legiji u Varšavi. Sa dva rana gola u samo dva minuta razmaka, Rumuni su okrenuli stvar na svoju vodenicu posle onih 1:1 u Bukureštu. Miroslav Radović je postigao gol za Legiju i vratio nadu Poljacima. Napadali su celo drugo poluivreme, ali sve što su uspeli da urade je gol u 94. minutu koji ipak nije bio dovoljan za konačan uspeh.

PAOK nije uspeo da napravi senzaciju i eliminiše Šalke, iako je pred revanš u Solunu imao solidnih 1:1 iz Gelzenkirhena. Šalke je slavio sa 3:2 u uzbudljivom i neizvesnom meču, a junak je bio Adam Salaj. Mora se istaći da je meč zbog kazne UEFA odigran pred praznim tribinama, tako da PAOK nije mogao da računa na pomoć svojih fanatičnih navijača. Ko zna šta bilo i kako bi se Nemci proveli da je stadion Tumba bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Šalke je poveo golom raspucanog pojačanja Salaja koji rešeta mreže od dolaska iz Majnca. Asistirao mu je Ućida. Ipak, brzonogi Anastasijadis je u 53. minutu vratio nadu Grcima posle lepog ubacivanja iz drugog plana. Ubrzo je Šalke ostao sa igračem manje pošto je isključen Džons, ali ni to im nije smetalo da u 67. minutu opet povedu. Ovoga puta je Julijan Draklser pokazao zašto ga samtraju jednim od najtalentovanijih fudbalera današnjice. Novu nadu Solunaca je raspirio iskusni Kacuranis pogotkom glavom, ali je sjajni Mađar Salaj u 90. minutu opet pogodio i odveo Šalke u Ligu šampiona.

Arsenal i Bazel su i u revanš mečevima potvrdili da su kvalitetniji od Fenerbahčea, odnosno Ludogoreca.

"Tobdžije" su i na svom stadionu očitale lekciju turskom velikanu (2:0). Junak meča je bio dvostruki strelac Aron Ramzi. Prvi gol je postigao posle lepe asistencije Volkota, a drugi udarcem sa ivice šesnaesterca i uz veliku pomoć Fenerbahčeovog golmana.

Bazel je pobedu iz Bugarske od 4:2, overio trijumfom na svom terenu od 2:0 protiv bugarskog šampiona. Fabijen Frej i Filip Degen su bili strelci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online