Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.08.2013.
22:57
mozzartsport.com A

Milan izbegao poraz u Ajndhovenu, Zenit ubedljiv

Abijati spašavao Rosonere, a onda je poklonio gol Filipsovcima koji su dominirali u većem delu meča. Širokov ugasio nade Fereire, Maribor u 90. minutu primio gol koji bi mogao skupo da ga košta.

Spasavao Milan: Kristijan Abijati
 

Milan je ostao neporažen (1:1) na gostovanju PSV Ajndhovenu u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a kako su igrali protiv holandske “dečurlije” (prosek godina ekipe je nešto malo iznad 22 godine), mogu i da budu zadovoljni ostvarenim rezultatom, jer su malo toga pokazali.


Potpuno podmlađeni tim Filipsovaca je pokazao da PSV ima sjajnu budućnost. Dovoljno je reći da su u prvih 11 bila samo dvojica stranaca, a veći deo tima su činili mladi holandski talenti. Zato i nije čudo što se PSV ovog leta lako odrekao nosilaca igre poput Mertensa, Lensa ili Boume. Alegri je izveo ono najjače što je imao, ali definitivno ovaj tim Rosonera nije ni bleda senka nekih ranijih ekipa Milana koje se harale elitnim takmičenjem.


Od starta je PSV krenuo ofanzivno i agresivno, smenjivale su se šanse pred golom gostiju, ali: ili je Abijati sjajno branio ili je sreća spašavala Milan. I onda u jeku napada domaćeg tima, Milan je stigao do vođstva. Mladi Depo je loše intervenisao, Abate mu je uzeo loptu i majstorski pogodio El Šaravija u glavu, a Faraon je precioznim udarcem doneo vođstvo Italijanima.


Nastavio je PSV da steže obruč, ali Abijati je briljirao. U međuvremenu je i Milan imao jednu sjajnu šansu, ali je Baloteli pogodio prečku. Konačno, PSV je do zasluženog vošstva stigao u 61. minutu. Bruma je šutirao sa 40 metara, a Abijati upropastio sve ono dobro što je uradio do tada. Gotovo amaterski je ispustio loptu, a Matavž je bio na pravom mestu i pogodio mrežu.


I do kraja meča smo videli ofanzivu PSV i nepovezanu igru Milana, ali se rezultat nije menjao. Vredi istaći i šansu rezerviste Polija u finišu meča. Milan ima gol u gostima i pozitivan rezultat, ali ova mlada i poletna ekipa PSV Ajndhovena bi mogla da ih kazni na San Siru, ako Alegri uskoro ne popravi igru svog tima.


Zenit predvođen Romanom Širokovim je srušio nade portugalske Pasoš Fereire da bi mogla u Ligu šampiona u svom debitantskom pokušaju. Ruski tim je sa tri gola Širokova i autogolom Degre u finišu utakmice slavio u Portugalu sa 4:1 i teško da će u revanšu prokockati ovakvu prednost, tako da su Rusi na korak od elite.


Češki šampion Viktorija iz Plzena je savladala Maribor sa 3:1 i Slovencima ostavila male nade da u revanšu mogu do rezultat koji bi ih odveo u grupnu fazu. Vodili su Česi golovima Čisovskog i talentovanog Daride, a onda je Mejač evrogolom vratio nadu Mariboru. Ipak, gol primljen u 90. minutu će vrlo verovatnu skupo da ih košta.


PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA (prvi mečevi)
Šahtjor Karagandi - Seltik 2:0 (1:0)
/Finončenko 12, Hižnjičenko 77/
PSV - Milan 1:1 (0:1)
/Matavž 60 - El Šaravi 15/
Lion - Real Sosijedad 0:2 (0:1)
/Grizman 17, Seferović 50/
Pasoš Fereira - Zenit 1:4 (0:1)
/Andre Leao 28 - Širokov 27, 60, 90, Degra 58 autogol/
Viktorija Plzen - Maribor 3:1 (1:0)
/Čisovski 8, Darida 58, Duris 90 - Mejač 66/

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online