Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.08.2013.
01:44
mozzartsport.com A

Bundesliga: Sramni porazi Šalkea i Hamburgera

Bajen Minhen, Leverkuzen, Majnc i Verder su četiri tima koja kolo vode nakon nekompletnog drugog kola Bundeslige!

Odlučio derbi u Frankfurtu: Mario Mandžukić
 

Ove ekipe imaju maksimalan učinak i za sebe mogu da kažu da su odlično započele novu sezonu. Bavarci su minimalnim rezultatom slavili protiv Ajntrahta (1:0), Majnc je potvrdio odličnu formu trijumfom nad Frajburgom u gostima (2:1), a i Bajeru i Verderu jedan gol bio je dovoljan za nova tri boda.


Bjern je, očekivano, od prvog minuta u Frankfurtu pokazao da je došao po tri nova nova boda i da će ge domaćin teško sprečiti u tome. Već u šestom minutu prva prilika za goste i odmah stativa. Kros je gađao glavom sa skoro 15 metara, Trap ostao ukopan, ali ga je sreća poslužila - lopta je pogodila okvir gola.
Ipak, sedam minuta kasnije tim iz Frankfurta ništa nije moglo da spase. Tomas Miler je odlično centrirao sa desne strane, a Mario Mandžukić se sjajno snašao u šesnaestercu i poluvolejom zatreso mrežu domaćeg tima - 0:1.


I nakon vodećeg gola družina iz Minhena nije prestala da pritiska Ajntraht. Do kraja prvog poluvremena šanse za šampiona Evrope propustili su Dante i Miler, koji je nakon sjajnog prodora Riberija i odlične asistencije sa pet metara promašio loptu.
Bajern je rutinski odrađivao posao, pogotovo na sredini terena, jer su loptu rivalima oduzimali već u začetku akcije, dok je Ajntraht pokušavao tek sporadično ponekom polukontrom. U svakom slučaju, ekipa Armina Veha odigrala je kud i kamo bolje nego u prvom kolu, kada je doživela pravi debakl u Berlinu (1:6), ali to ipak nije bilo dovoljno da bi se protiv moćnih Bavaraca došlo do povoljnijeg rezultata.


U drugih 45 minuta mnogo manje uzbuđenja nego u prvom poluvremenu. Bajern je konstantnim presingom onemogućio ozbiljnije akcije domaćina, a izgledalo je kao da Gvardiolini izabranici nisu previše zainteresovani da postignu još koji gol.
Treba pomenuti da su u finišu u gostujućem timu šansu dobili Alkantara, Roben i Rafinja, međutim, nisu imali previše šansi da se iskažu. Gece se dugo zagrevao, ali ponovo nije dobio šansu.


Šalke je nakon razočaravajućeg remija na startu sezone protiv Hamburgera još jednom podbacio. Ovoga puta u gostima. Bolji od Rudara bio je Volfsburg rezultatom 4:0, a meč je rešen početkom drugog poluvremena, kada su Vukovi za šest minuta postigli dva gola. Prvo visoki štoper Knohe, a zatim Vierinja, pogađali su mrežu gostujuće ekipe. Svaku dilemu oko pobednika otklonio je Naldo pogotkom u 68. minutu, da bi Kučke u prvom minutu nadoknade poraz Šalkea učinio katastrofalnim.


Zanimljivo, samo 24 sata nakon što je zvanično postao igrač Volfsburga, Luiz Gustavo je zaigrao od prvog minuta i bio jedan od najbolji na terenu.
Najveće iznenađenje subotnjih mečeva u Bundesligi priredio je Hofenhajm. Izabranici Markusa Gisdola kao gosti bili su bolji od HSV-a rezultatom 5:1. Po dva gola za Hofenhajm postigli su Firmino i Modeste, a jednom se u strelce upisao Foland.
U jednom od najzanimljivijih mečeva Leverkuzen je kao gost savladao Štutgart autogolom Švaba u 42. minutu, dok je Verder kod kuće takođe minimalnim rezultatom bio bolji od Augzburga. Jedini gol dao je Ekiči.


BUNDESLIGA - 2. KOLO
Subota:
Volfsburg - Šalke 4:0 (0:0)
/Knohe 55, Vierinja 61, Naldo 68, Kučke 90+1/
Štutgart - Leverkuzen 0:1 (0:1)
/Švab 42ag/
Frajburg - Majnc 1:2 (0:0)
/Frajs 72 - Zimling 64, Miler 68/
Verder - Augzburg 1:0 (1:0)
/Ekiči 23/
Ajntraht - Bajern 0:1 (0:1)
/Mandžukić 13/
Hamburger - Hofenhajm 1:5 (1:1)
/Van der Vart 45pen - Firmino 6, 77, Foland 51, Modeste 67, 75/
Menhengladbah - Hanover 3:0 (1:0)
/Kruze 20, Kramer 54, Dems 66pen/
Nedelja:
15.30: Nirnberg - Herta
17.30: Dortmund - Braunšvajg

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online