Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.08.2013.
18:28
mozzartsport.com A

Stojadinović: Uprava mora da nađe novac za pojačanja!

“Jeftino uvek ispadne najskuplje”, pojašnjava sportski direktor Zvezde i traži od UO da “iskopa” novac za tri ozbiljna igrača

Zvezdi trebaju tri ozbiljna igrača: Zoran Stojadinović
 

Šampionska trka je počela, ali je Crvena zvezda na stazu došla sa fićom?! Barem tako misli sportski direktor Zoran Stojadinović, koji posle katastrofalnog starta sezone priznaje da prelazni rok nije dobro urađen.

Ali, ističe da ima vremena za ispravke. Iako se zvezdaška javnost s pravom pita šta se do sada čekalo? Posebno kad su štoperi u pitanju…
“Dugujemo mnogo novca i vodili smo se logikom da nađemo adekvatna pojačanja bez para, ali došli smo do zaključka da jeftino uvek ispadne najskuplje. Za kvalitet mora da se potroši. To je cena koju smo sada platili. Nije stvar neznanja, već dobra namera da se ne ponašamo rasipnički. Ali, to je kao i kad kupuješ auto, ne može da bude isto mercedes ili fića... Mercedes košta 100.000, a fića je fića”, slikovito objašnjava Stojadinović i nastavlja.


“Imali smo spisak dobrih igrača, ali kada ti kažu kao recimo nama na Kipru da je obeštećenje 700.000 evra, igraču godina 300.000… možeš samo da se okreneš. Mislili smo da ćemo naći sličnog za 150.000 i to bez ikakvog obeštećenja. Ne može, da se ne lažemo”.

Slušajući Stojadinovićeve reči mnogi će pomisliti da izlaza nema, jer Zvezda ni sada finansijski ne stoji bolje nego na početku prelaznog roka.
“Imamo sposobne ljude u upravi, pa neka se snalaze, neka nađu, neka iskopaju... Naći će valjda. Ako želimo Zvezdu kakvu hoćemo moramo da potrošimo nešto. Neću da se poredim s komšijama niti bilo kim, ali svi su nešto potrošili. Samo mi nismo”.

Nije tajna - Zvezdi su potrebni igrači u svim linijama. Kako kaže Stojadinović, “ozbiljan štoper, ozbiljan vezni i ozbiljan napadač”, uz ogradu da to ne znači da su ovi koji su do sada došli “neozbiljni”. Dakle, potreban je i ozbiljan novac.
“Ozbiljne pare su u pitanju. Ali za nas je ozbiljan novac i 200.000. Sve smo doveli bez ulaganja, osim Arauha, svi ostali su došli za džabe uz dobre ugovore. To je problem. Nisam čuo da su Barselona i Čelzi doveli igrača za džabe, a da su oni bili čudo”.

Spominje se da bi rupu u veznom redu mogao da popuni Goran Gogić iz Jagodine...
„Da se niko ne naljuti, trebaju nam baš ozbiljna pojačanja“

Ipak, mnogi su razočarani. Roberts Omega još nije video ni klupu, Mihuel Arauho i Milan Jokić nisu licencirani, dok se Novak Martinović posle dobrog početka u Ivanjici mučio sa Ifeanijem Onjilom. I da se vratimo na auto-moto terminologiju…
“Igrao je protiv špica koji mu nije odgovarao. Šta da radiš, onaj Onjilo je Ferari, a ovo je dečko koji je iskusan, ali ne i brz”, ocenio je Stojadinović.

Dolazak Onjila, međutim, ne povlači automatski i odlazak Abiole Daude kako se isprva mislilo.
“Mislim da se nećemo rastati s njim. Nema gol, ali sam zadovoljan igrom u poslednja dva meča. Trudi se, a što nema pogotka nije samo njegova krivica, mora neko i da mu doda loptu. Nije on paker, već strelac”.

Pitanje za kraj, sasvim logično kada nema rezultata, kolika je odgovornost trenera? I ima li Slaviša Stojanović poverenje uprave?
“Maksimalno! Otkako smo zimus došli u klub ovde se postavlja pitanje poverenja trenerima i sumnja se da li se neko nekome meša u sastavljanje tima. Od početka se vidi da nijke tako, sve je stvar njihovog izbora, kako igrači, tako i stručni štab… Neću da opravdavam trenera i stručni štab, ali to što nema rezultata je cena kašnjenja većine standardnih igrača na pripreme. Pa i trener je došao posle deset dana, a tek kasnije Ninković, Pečnik, Martinović... Mislim da je to razlog. Ako nije, onda ne valja”.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online