Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.08.2013.
12:50
mozzartsport.com A

Osveta Murinjo: Ronaldo dao dva gola Čelziju!

Real Madrid savladao Čelsi (3:1) u prijateljskoj utakmici i osvojio turnir u Majamiju, blistao portugalski as.

Osveta Murinju: Fudbaleri Reala
 

Žoze Murinjo je provocirao - Kristijano Ronaldo je ćutao. Tako je bilo pre dva dana kad je bivši trener Real Madrida omalovažio zemljaka rečima „trenirao sam Ronalda, ali onog pravog“, potcenjivački i ničim izazvan pomenuo legendarnog Zubu iz Brazila, da bi mu portugalski as odgovorio tamo gde najbolje „govori“, na terenu. Postigao je dva gola za kraljevski klub i bio kreator pobede nad Čelzijem u finalu Kupa internacionalnih šampiona - 3:1 (2:0).


Tako je novom šefu Karlu Anćelotiju ugurao u ruke prvi pehar u sezoni, pošto je španski velikan u finalnoj utakmici turnira, u Majamiju, savladao Plavce i timu našeg Branislava Ivanovića naneo prvi poraz u pripremnim mečevima, usput bar na neko vreme ućutkao poslednjih dana bez razloga prepotentnog Murinja.


Real je od starta krenuo ofanzivno, pa je brazilski reprezentativac Marselo već u 14. minutu iskoristio sjajan pas Modrića i neodlučnost Kejhila da savlada Čeha.
Čelzi je uzvratio u 16. jednim od retkih prelazaka na protivničku polovinu u prvom poluvremenu, Ramires je pobegao čuvarima i u situaciji "jedan na jedan“ elegantno matirao Kasiljasa. Sve vreme se čekalo šta će da uradi Ronaldo, bilo je uočljivo da "gori od želje“ da se revanšira Murinju koji je ostavio haos u svlačionici Reala, a posebno zbog poslednjih komentara u javnosti, da bi u 31. minutu spektakularno izveo slobodan udarac, a potom se okrenuo ka svom doskorašnjem šefu i likovao.

Ronaldo i navijač Reala


Ponašao se Ronaldo kao da je takmičarski meč, početkom drugog dela je još jednom minijaturom - ovoga puta glavom - definitivno odlučio pobednika, mada je moglo da bude 2:2 da je samo pet minuta ranije Oskar savladao Kasiljasa. Ovako, Kristijano je imao višestruko razloga za osmehe, posebno što je u 67. minutu na teren pravo sa tribina dotrčao jedan navijač obučen u "njegovu“ sedmicu, zagrlio ga, šapnuo mu nešto na uvo (verovatno da mu je idol), posle čega mu je Ronaldo uzvratio zagrljaj na oduševljenje gledalaca na stadionu "San lajf". Jedino se taj gest nije svideo policajcima, brzo su došli i odveli nezvanog gosta sa igrališta.


-------------------------------------------------------------------------------------
Real Madrid - Čelzi 3:1 (2:1)
Majami. Stadion "San lajf". Strelci: Marselo u 14, Ronaldo u 31. i 57. za Real Madrid, a Ramires u 16. minutu za Čelzi.
Real Madrid: Kasiljas – Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Marselo – Kedira – Isko, Ozil, Modrić – Ronaldo, Benzema. Igrali su još: Morata, Di Marija, Karvahal.
Čelzi: Čeh – Ivanović, Kejhil, Teri, Kol – Van Ginkel, Lampard – Oskar, Azar, Ramires – Lukaku. Igrali su još: De Brujin, Mozes, Šurle, Esijen, Tores.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online