Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.08.2013.
17:26
BETA A

Pavlovski: Pokazali smo kako se bori za Srbiju!

Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski izjavio je danas da su igrači na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, na kome su osvojili prvo mesto, pokazali kako se bori za svoju državu, ali i za svoj klub.

Šampioni: Reprezentativci Srbije
 

Fudbalski klub OFK Beograd priredio je danas na Omladinskom stadionu prijem za četvoricu svojih igrača, reprezentativaca Srbije, koji su trijumfovali na Evropskom prvenstvu za omladince u Litvaniji.

Reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak u finalu Evropskog prvenstva Francusku sa 1:0 golom Andrije Lukovića. Iz OFK Beograda pored Pavlovskog, za omladinsku reprezentaciju nastupili su još Petar Golubović, Aleksandar Čabrić i golman Stefan Čupić.

"Sve što smo imali da kažemo, rekli smo na terenu. Zahvalan sam prijateljima u OFK Beogrdu i reprezentaciji. Svi su nam pružili veliku podršku koja nam je mnogo značila. Mi smo nastupima u dresu nacionalnog tima pokazali kako se bori za državu i OFK Beograd", rekao je Pavlovski.

Fudbalerima su na prijemu uručene plakete i novčane nagrade. Golman reprezentacije Stefan Čupić rekao je da njegovi saigrači iz reprezentacije još nisu svesni uspeha u Litvaniji.

"Osećaj je fenomenalan, ni posle prospavanih noći nismo svesni šta smo uradili. Kada smo doputovali u Srbiju bili smo zatečeni, pošto nas je na aerodromu dočekao premijer Ivica Dačić. Ovakav uspeh svima mnogo znači, ovo je veliki plus za moju karijeru i nadam se da će ona ići samo uzlaznom putanjom", rekao je Čupić.

"Zahvalan sam svima u OFK Beogradu na podršci, posebno treneru Zoranu
Milinkoviću i treneru golmana Dušanu Gašiću, ali i mojoj porodici i prijateljima iz Niša, odakle sam", dodao je Čupić.

Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić rekao je da je velika čast što su četvorica igrača iz kluba članovi šampionske reprezentacije i ocenio da ovaj uspeh nije slučajan.

"Velika je čast što četvorica naših igrača nose titulu evropskog prvaka. Ponosni smo na ceo naš stručni štab i naše mlađe kategorije. Ovaj uspeh nije slučajan za OFK Beograd kao ni za Srbiju, jer 2004. i 2007. godine selekcija uzrasta do 21 godine bila je vicešampion Evrope. OFK je i u tim ekipama imao svoje igrače", rekao je Terzić.

"Svi se u Srbiji ponosimo uspesima naših mladih sportista u raznim sportovima, a samo mi danas ovde okupljeni znamo u koliko teškoj situaciji smo došli do ovog uspeha naših fudbalera. Počastvovan sam što mogu da budem domaćin svečanosti povodom ovog istorijskog događaja", dodao je Terzić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online