Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.07.2013.
21:56 >> 21:58h
mozzartsport.com A

Vatreni duel "građana" i "rosonera": Golgeter Kolarov i asistent Jovetić

Statistički gledano, golovi su padali na svakih pet minuta - 5:3, prenosi "Mocart sport".

 Aleksandar Kolarov
 

Kada bismo vam rekli da je na utakmici Mančester sitija i Milana palo osam golova u prvom poluvremenu "Audi kupa", a u drugom nijedan, da li biste nam poverovali? I nama je malo teško da ovu vest “svarimo“, ali i to se dogodilo - Mančester siti je rastrgao nemoćne "rosonere" u prvih 36 minuta, dok je Stefan El Šaravi vratio Milan u život u poslednjih devet minuta, za konačnih 5:3!

Prve minute u dresu "građana" je upisao i Stevan Jovetić, a mi slobodno možemo reći da ih je maksimalno iskoristio. Od samog starta utakmice Siti je počeo da opseda gol Marka Amelije, a već u 4. minutu videli smo i prvi pogodak. Odličan prodor Hezusa Navasa i malo lošiji centaršut Jovetić je pretvorio u asistenciju, koju je David Silva iskoristio i doneo svom timu zasluženu prednost.

Siti je nastavio da igra furiozno, opasni napadi su se ređali iz minuta u minut, a nova radost za vicešampiona Premijer lige stigla je u 19. minutu. Majka Ričards je odlično pokupio jednu ničiju loptu na nekih 25 metara od gola Amelije, ušao u šesnaesterac potpuno neometano, a golman Milana je još jednom bio nemoćan. Imao je desni bek šansu da Jovetiću namesti pogodak, ali se odlučio da akciju završi sam, što se na kraju i isplatilo.

Igrači Milana nisu stigli da se oporave od šoka koji ih je zadesio, a već je bilo 3:0! A ovog puta jedna lepa saradnja srpsko-crnogorskog tandema Jovetić - Kolarov, koju je reprezentativac Srbije krunisao efektnim pogotkom.

Na terenu kao da je postojao samo jedan tim - Siti je gazio iz minuta u minut, a Amelija je na jedvite jade uspevao da sačuva svoju mrežu. Izabranici Manuela Pelegrinija su do tog momenta mogli da postignu još minimum tri komada, a četvrti je stigao ubrzo.

Odbrana "rosonera" je delovala potpuno razbijeno, a tako je i igrala. Posle još jedne greške zadnje linije u 32. minutu, lopta je stiga do Navasa, koji je ovoga puta uputio mnogo bolji centaršut, a Džeko je postigao svoj prvi od dva pogotka na ovom meču. Samo četiri minuta kasnije, popularni Biser je iskoristio sjajnu loptu Jaje Turea, odlično je primio na grudi i posle okreta sjajnim volej udarcem još jednom izbušio mrežu rivala.

Činilo se da će Siti do kraja meča postići deset pogodaka, jer je toliko delovao samouvereno. Međutim, dogodilo se nešto sasvim drugačije. Milan se posle petog pogotka potpuno razbudio i iskoristio pospanost odbrane rivala i u samo devet minuta sa 5:0 stigao do 5:3!

Seriju je započeo Stefan El Šaravi u 37. minutu, a samo dva minuta kasnije smestio je još jednom loptu iza leđa nemoćnog Harta. Do rezultata 5:3 stigli smo u 43. minutu, kada je Petanja bio strelac, a do kraja prvih 45 minuta Faraon je imao još dve sjajne prilike da dodatno umanji rezultat, ali u oba slučaja nije bio precizan.

U drugom poluvremenu su oba trenera promešala karte, što je donelo pregršt prilika, ali ne i promenu rezultata. Najbolju priliku za Siti imao je Alvaro Negredo, koji je priliku dobio u nastavku, ali se njegovom sjajnom udarcu isprečila prečka. S druge stran Milan je preko El Šaravija najviše pretio. Ipak, do kraja meča rezultat je ostao isti, što znači da je Mančester siti prvi finalista "Audi kupa".

MANČESTER SITI – MILAN 5:3 (5:3)

(Silva 4, Ričards 19, Kolarov 22, Džeko 32, 36 – El Šaravi 37, 39, Petanja 43)

 

Mančester siti: Hart – Ričards, Leskot, Garsija, Kolarov – Fernandinjo, Ture, Silva, Navas – Džeko, Jovetić.

Milan: Amelija – Antonini, Zakardo, Vergara, Konstant, Traore – De Jong, Muntari, K. P. Boateng, Petanja – El Šaravi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online