Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.07.2013.
22:00
mozzartsport.com A

Dević utišao "Tumbu", ne pomaže ni Vukić!

Česi sigurni u Estoniji, a Rumuni u Gruziji, minimalac Bečlija protiv Islanđana, pobede Bazela i Zenita.

Nije pomogao klubu iz Soluna: Zvonimir Vukić
 

Marko Dević vodi Metalist ka Ligi šampiona! Beograđanin sa urkajinskim pasošem bio je najbolji pojedinac meča u Solunu, gde je moćni sastav iz Harkova zabeležio pobedu koja mu garantuje prolaz u završno kvalifikaciono kolo - 2:0.
Najpre je štoper grčkog tima, Mileg Viktor skrivio penal, a precizan izvođač najstrože kazne u 43. minutu bio je upravo Dević, da bi u drugom poluvremenu najpre zaradio žuti karton, a u 72. minutu je duplirao prednost, pa će revanš za šest dana biti samo formalnost. Za gostujući tim branio je nekadašnji reprezentativac Vladimir Dišljenković, dok pred frenetičnim navijačima na Tumba stadionu PAOK-u nije pomogao ni ulazak Zvonimira Vukića u 67. minutu.


Ranije tokom dana, Šahtjor iz Karagandija, Steaua, Plzen napravili su džinovske korake ka plasman u završno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ubedljivim pobedama u prvim susretima praktično su obezbedili mirne revanše i već mogu da spremaju teren za protivnika na poslednjoj stepenici do elitnog razgreda evropskog fudbala.


Najubedljiviju pobedu u utorak je ostvario prvak Češke na gostovanju u Estoniji. Uspela je Kalja Nome u minuloj rundi da senzacionalno eliminiše Helsinki, ali za raspoloženog Marijana Čišovskog nije imala rešenja. Momak rođen u Bratislavi pred 34 godine postigao je tri gola, jedan je dodao Duris za sigurnu pobedu Plzena (4:0).


Duplo manje ubedljivija bila je Steaua, mada je imala i znatno težeg protivnika. Grizini su se držali do sredine drugog poluvremena, da bi mlađani Gabrijel Janku (19) postigao dva gola i približio Rumune poslednjem kolu.
Tamo će se verovatno naći i Šahtjor iz Karagandija, ako u Albaniji ne prokocka danas stečenu prednost, dok će bečka Austrija na Island odneti minimalac, pa i Hafnarfjordur ima čemu da se nada.
Posle trapavog starta u Premijer ligi Rusije, Zenit se probudio kad je najpotrebnije. Stekao je u Danskoj gol prednosti uoči revanša, a istim rezultatom, samo na svom terenu Bazel je savladao Makabi iz Tel Aviva.


Kvalifikacije za Ligu šampiona - treće kolo (prve utakmice)
Šahtjor Karagandi (Kazahstan) - Skenderbeg (Albanija) 3:0 (1:0)
/Đidić 14, Murtazijev 78, Kizničenko 90/
Dinamo Tbilsi (Gruzija) - Steaua (Rumunija) 0:2 (0:0)
/Janku 64, 80/
Austrija Beč (Austrija) - Hafnarfjordur (Island) 1:0 (1:0)
/Rojer 25/
Kalju Nome (Estoija) - Plzen (Češka) 0:4 (0:1)
/Čiskovski 2, 52, 90+1, Duris 77/
Bazel (Švajcarska) - Makabi Tel Aviv (Izrael) (1:0)
/Štoker 39/
Nordsjeland (Danska) - Zenit (Rusija) (0:0)
/Keržakov 49/
PAOK (Grčka) - Metalist (Ukrajina) 0:2 (0:1)
/Dević 43pen, 72/
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online