Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.07.2013.
10:47
Mozzartsport A

Egzotična fudbalska avantura Marka Krasića

"Prijatno sam iznenađen, već na prvom treningu bilo je mnogo navijača ali i predstavnika medija, promovisali su me kao veliko pojačanje, kaže nekadašnji vezista čačanskog Borca i milanovačkog Metalca, koji je stigao do Hong Konga preko Indonezije.

Slon kao prevozno sredstvo: Marko Krasić


Igrački je stasavao u Borcu i milanovačkom Metalcu da bi prvi inostrani angažman napravio u egzotičnoj Indoneziji. Posle godinu i po dana, koliko je proveo u Aremi, Marko Krasić je promenio klub, zemlju i parafirao je ugovor sa Citizenom iz Hong Konga.

Igrači mogu da se klade
Klađenje je dozvoljeno u Hong Kongu.
"Najveća svetska kockarnica nalazi se veoma blizu. Veliki broj stanovnika Hong Konga odlazi na kockarske izlete u Makao. U ovdašnjim kladionicama igrači imaju strašnu ponudu, mogu da igraju i srpsku Superligu. Ugovorom nam nije zabranjeno sportsko klađenje".

"Iz Indonezije nosim lepe utiske jer sam došao u trenutku kad je Arema bila pri dnu tabele da bi na kraju šampionata zauzela treće mesto", kaže za Mozzart sport Marko Krasić.


"Takođe, stigli smo do četvrtine finala Lige šampiona Azije što je istorijski rezultat za fudbalsku Indoneziju. U klubu su pored mene bili šef stručnog štaba Dejan Antonić, pomoćni trener Darko Vargec i trener golmana, Aleksandar Sarić. Glavni sponzor je napustio ekipu pa smo i mi promenili sredinu".


Relativno brzo je našao novi angažman u bivšoj britanskoj koloniji.


"Došao sam na početak priprema i već 3. avgusta odlazimo u Kinu. U poslednjoj sedmici avgusta započinje novi šampionat. Sezona traje do sredine maja, a pored prvenstva igraćemo utakmice u dva nacionalna kupa. Liga je proširena za dva mesta i ima 12 ekipa. Niko nije ispao, ušla su dva drugoligaša i od ove godine ispada samo jedan tim. Prvak ide u Ligu šampiona a drugi u AFC Kup".


Citizen se pojačao za novu sezonu, pored Krasića u klub je stiglo još par igrača.
"Došao je jedan fudbaler iz Španije, potom par igrača iz Brazila. Ambicija ekipe je što viši plasman. Za sad su neprikosnoveni Saut Čajna i Kiče, koji igraju najveći derbi. Mi treniramo na veštačkoj podlozi, a stadion prima 6.000 posetilaca. U Hong Kongu je, pored mene, Igor Mijović iz Smedereva".
 

Život 200 na sat
Bivši igrač čačanskog Borca podvlači da je odmah video kako se živi u Hong Kongu.
"U Specijalnoj administrativnoj regiji Kine živi se 200 na sat. Milion ljudi negde žuri, kao da će nešto da im umakne. Grad je lep, izgrađen, za prosečan život potrebno je do 1,000 dolara, a ako se plaća i stan, onda 500 dolara više. Igrači dobijaju stan i hranu, mesečnu platu, uz bonuse za pobeđene utakmice - priča Krasić.

U Mirisnoj luci, kako zovu Hong Kong, klubove finansira grad, ali većina ekipa ima i sponzore.


"Najveći klubovi imaju gazde, a deo novca dobijaju od grada-države".


Krasić poštuje domaće igrače i kaže da su dobri tehničari.


"Hitri su, agresivni i dobri momci, koji žele da nauče da igraju fudbal. Odlični su tehničari. Treneri su uglavnom ovdašnji mada ima par stranaca. Forsira se sistem 4-3-3, a Citizen će u novom šampionatu igrati pas igru, bez preskakanja i dubinskih lopti na centarfora".


Navijači kluba prate i treninge ekipe.


"Prijatno sam iznenađen, već na prvom treningu bilo je mnogo navijača ali i predstavnika medija. Promovisali su me kao veliko pojačanje. Na strani ću igrati defanzivnog veznog a kod kuće u paru ispred zadnjeg veznog, u trouglu".
Krasić je potpisao ugovor sa Citizenom, koji važi do 31. maja 2014. godine.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online