Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.07.2013.
10:10
Vesti A

Vilotić: Odličan početak "skakavaca"

Grashopers posle drugog kola i dva derbija ima pobedu i remi u Superligi Švajcarske.

Remi sa Bazelom: Milan Vilotić

Jedna od prvih evropskih liga koja je krenula ovog leta je i švajcarska Superliga, gde je Grashopers, čije boje brani Milan Vilotić, imao odličan početak.
 

Srpski derbi
Pored Vilotića u startnoj postavi Grashopersa prptiv Bazela bio je i Veroljub Salatić, dok je za goste igrao reprezentativac Austrije srpskog porekla Aleksandar Dragović. Na klupi gostiju ostao je talentovani Darko Jevtić.

Ciriški "skakavci" su prethodnu sezonu završili na drugom mestu, sa tri boda manje od šampiona Bazela, a ovogodišnju kampanju su počeli pobedom i remijem.

Ono što se posebno ističe jeste da su ti rezultati ostvareni u derbi mečevima - pobeda u gostima od 2:0 nad Sent Galenom, trećeplasiranim timom prošle sezone i remi sa šampionom Bazelom kod kuće.


Vilotić je bio zadovoljan utakmicom protiv Bazela, koja je završena rezultatom 1:1. Srpski štoper ističe da je njegov tim imao više od igre i da je stvorio veliki broj šansi, uz konstantnu inicijativu.


Upravo je Vilotić bio začetnik akcije koja je rezultirala pogotkom. On je izneo loptu iz svog kaznenog prostora, povukao napred, da bi u nastavku posle dobre kombinacije Hajrović bio precizan.
 

Jang Bojs maksimalno
Rezultati 2. kola Superlige Švajcarske: Arau - Lucern 4:2, Lozana - Jang Bojs 1:3, Tun - Sent Galen 3:2, Sion - Cirih, Grashopers - Bazel 1:1.
Tabela: Jang Bojs 6 bodova, Bazel, Grashopers i Cirih 4, Arau, Tun i Lucern 3, Sion 1, Sent Galen u Lozana 0.

- Posle dva derbija možemo da budemo zadovoljni sa četiri boda. Protiv Bazela smo možda mogli da osvojimo i sva tri boda, ali nema veze. Tim ima stabilnu i dobru igru od samog početka. U nastavku sezone očekujemo napredak ekipe, ali moramo da budemo realni i da na kraju očekujemo plasman među prva tri tima - kaže 26-godišnji Vilotić.


Grashopers trenutno sa Bazelom deli drugu poziciju, dok je sa dve pobede na prvom mestu Jang Bojs, za koga je u prva dva kola standardan bio Dušan Veškovac, nekadašnji igrač Napretka, Obilića i čačanskog Borca.


"Skakavci" će učestvovati i u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde im je rival u dvomeču trećeg kola francuski Lion. Prvi duel je zakazan za poslednji dan jula.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online