Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.07.2013.
09:58
Vesti - S. Nikolić A

Đoković preko Bolonje stigao u Kluž

Rumunija nova šansa za talentovanog srpskog vezistu, koji se fudbalski školovao u Holandiji, a poslednje tri sezone igrao u Italiji.

Vratiće se još bolji: Damjan Đoković (u sredini) na promociji u Klužu

Pomalo trnovit put do zvezda i veliki trud koji je Damjan Đoković (23) proteklih sezona uložio da bi se približio vrhu polako se isplaćuje mladom fudbaleru rođenom u Zagrebu. Potpis na trogodišnjnu vernost Bolonji samo je dokaz da je reč o talentovanom fudbaleru, koji već treću sezonu sigurno gazi terenima na Apeninskom poluostrvu.

Želi dres Srbije
Dres Bolonje nosi i Uroš Radaković, mladi reprezentativac Srbije. Nekada se i Đoković nadao nastupu u dresu "orlića", ali poziv nikada nije stigao na njegovu adresu.
- Naravno da još uvek imam veliku želju da obučema dres Srbije. Nikad nije kasno, ali sam svestan da igrama u klubu treba da skrenem pažnju na sebe i zaslužim dres sa državnim grbom - rekao je talentovani fudbaler.

Nekadašnji šampion Holandije u juniorskoj konkurenciji u dresu Sparte iz Roterdama, koji je u mlađim kategorijama prošao poznatu fudbalsku školu u zemlji lala, ostvario je tako svoju želju da postane član italijanskog prvoligaša bogate tradicije.


Đoković je, ipak, svestan da su mu, posle uspešne dve sezone u dresu Ćezene, šanse vrlo male da većnaredne sezone standardno nastupa u Seriji A. Glavni konkurent, naime, na njegovoj pozicij na sredini terena je Alesandro Dijamanti, reprezentativac Italije, koji će po svaku cenu nastojati da sa nacionalnim timom otputuje na Svetsko prvenstvo u Brazil.


- Razgovarao sam sa upravom Bolonje i oni su uvereni da će Dijamanti ostati u nameri da obezbedi mesto u reprezentaciji. Ostavili su meni da odlučim da li da se upustim u borbu za prvi tim ili da odem na pozajmicu. U periodu sam kada stičem iskustvo, pa mi sigurno odgovara da pronadjem klub gde ću imati što više utakmica u nogama - rekao je Đoković.


Svesni da je 450.000 evra, koliko su platili Ćezeni kako bi otkupili polovinu prava na kasnije trasnfere Đokovića, mnogo novca i da je obostrani interes da mladi fudbaler pronađe klub u kojem će biti standardan, čelnici Bolonje su prepustili Đokoviću da bira između zainteresovanih Livorna i rumunskog Kluža.


- Izbor je pao na Kluž, koji je ponudio odlične uslove. Prevagu su, naravno, donele i ambicije kluba da se već naredne sezone vrati u vrh rumunskog fudbala. Imaću priliku da se dokažem i nateram upravu Bolonje da me što pre vrati. Bilo bi lepo kada bi posle godinu dana nasledio Dijamantija. To mi je želja i cilj u narednoj sezoni, ali u fudbalu se nikad ne zna - iskren je mladi fudbaler.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online