Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.07.2013.
14:03
BETA A

Dodić: Možemo da pobedimo Rubin!

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da njegov tim u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa protiv ruskog Rubina može doći do povoljnog rezultata samo uz jaku timsku igru, odgovornu i čvrstu.

Veruje u svoj tim: Mladen Dodić
 

"Svaka pobeda i nerešen rezultat protiv ovakvog protivnika je povoljan rezultat. Kroz jak kolektiv, odgovornu i čvrstu igru, uz veliku podršku sa tribina, očekujem da možemo da dođemo do povoljnog rezulatata", ocenio je Dodić na konferenciji za novinare u Jagodini.

On je dodao da u četvrtak očekuje evropski spektakl i da će Jagodina učiniti sve da na terenu izbori povoljan rezultat.

"Cilj je da, kada igrate dva meča, u prvom meču ne primite gol i da tu rezultatsku neizvesnost zadržite do revanša i poslednjih minuta. Mi nećemo samo da branimo svoj, već ćemo učiniti sve da damo gol, bez obzira što Rubin ima nekoliko izuzetnih individualaca koji mogu da reše utakmicu", naveo je Dodić.

Trener je kazao da dolazak "evropskog velikana" govori o tome da je Jagodina u poslednjoj deceniji napravila veliki uspeh.

"Podatak da se ovde igra u večernjem terminu govori o infrastrukturnom ulaganju u klub, igrače, stručni štab i to se kroz rezultate vratilo. Ovom utakmicom Jagodina je pokazala da je zasluženo u vrhu srpskog fudbala i da je ovom utakmicom prešla te granice", kazao je Dodić.

On je dodao da ova utakmica predstavlja još veću odgovornost za ovu generaciju fudbalera Jagodine da naprave korak dalje. Dodić je ocenio da im žreb nije bio naklonjen i da su dobili protivnika koji je favorit ne samo protiv Jagodine već favorit za osvajanje Lige Evropa.

"To je još jedan motiv više. Igrači su u ranijem periodu pokazali da su odlični takmičari, vredna, radna grupa koja diše jednim plućima i taj kolektiv je najjača snaga ove ekipe. Pokazali su da znaju da igraju jake utakmice i na tom podatku gradimo svoj optimizam. Ovo nije ekipa koja ima neke velike zvezde već svaki igrač sav svoj potencijal stavlja u službu kolektiva", rekao je Dodić.

On je istakao da je Rubin favorit jer je to dokazao u prethodnom periodu, pobedama protiv Barselone, Čelsija, Intera, Atletika...

"Većina u Srbiji nas je već prežalila, ali ima dosta onih koji veruju u nas, koji šire optimizam. Mislim da optimizam grade na osnovu rezultat iz prethodnih sezona, na osnovu igara koje je Jagodina pružila u pripremnom periodu", kazao je Dodić.

Dodić je podsetio da od prošlogodišnje ekipe nedostaju kapiten i prvi strelac Miloš Stojanović, štoper Aleksandar Živanović i golman Igor Bondžulić.

"Na tim pozicijama biće novajlija. Na golu Anđelko Đuričić, povratnik u ekipu kapiten Vule Tomić, koji će igrati poziciju koju je posle njegovg odlaska igrao Živanović. Umesto Stojanovića igraće Sead Hadžibulić", kazao je Dodić.

Trener Jagodine je rekao da ovaj meč ne može da bude kao i svaki drugi, ali da pokušava da sačuva mir u ekipi.

"Ako budemo izašli sa previše poštovanja i grča, onda nećemo moći da pružimo svoj maksimum", dodao je Dodić.

Kapiten Jagodine Vukašin Tomić je rekao da je Rubin iskusnija ekipa kada su u pitanju ovakve utakmice.

"Ako pružimo igru kakvu znamo i kakva se očekuje od nas, možemo da očekujemo povoljan rezultat. U ovakvim utakmicama bitno je ne primiti gol. Ja bih voleo da pobedimo makar i primili gol", kazao je Tomić.

Utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Jagodine i Rubina iz Kazana igraće se u četvrtak od 20.00 na Gradskom stadionu u Jagodini.

Danas je počela prodaja karata. U utorak i sredu karte se mogu kupiti na blagajni stadiona od 11.00 do 21.00, a na dan utakmice od 11.00 do početka meča.

Cena ulaznice za zapad je 500 dinara, za istok 400 i za sever 300 dinara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online