Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.07.2013.
14:43 >> 20:03h
FK Inter, Mozzartsport A

Dejan Stanković se oprostio od Intera: Hvala ti, Zmaju!

Emotivan rastanak srpskog veziste posle 10 godina provedenih među "neroazurima".

Karijera za ponos: Dejan Stanković je sa Interom osvojio 15 trofeja
 

Brojke govore same za sebe – pet titula prvaka Italije, po četiri Kupa i Superkupa i kruna karijere u 2010. godini kada su Neroazuri pokorili Evropu i svet. Nema sumnje, Dejan Stanković je živa legenda Intera, ali ni status idola u Milanu nije bio dovoljan za nastavak saradnje sa 34-godišnjim fudbalerom, koji je posle devet sezona na stadionu "Đuzepe Meaca" digao sidro.

Izvesno je da će karijeru nastaviti u Fjorentini, ali će mu srce zauvek ostati u Milanu gde je popularni Il Dragone imao bezrezervnu podršku navijača. Za kraj emotivno zbogom.


"Dragi navijači, obraća vam se vaš ‘Drago’, preplavljen emocijama, ali i velikim zadovoljstvom", počeo je Stanković u oproštajnom pismu fanovima milanskog kluba.


"Ne znam da li mogu da pronađem prave reči da kažem zbogom i da vam se propisno zahvalim na svemu što ste mi dali, na vašoj privrženosti, poverenju i iskrenosti. Poslednjih 10 godina su mi bile najbolje godine života. Sa velikim osećanjem radosti sam sazrevao i kao čovek i kao fudbaler… Uživao sam sa mnogim ljudima i voleo bih da vam se ovim pismom, ovim rečima zahvalim svakom ponaosob, kad već to ne mogu da uradim gledajući vas u oči. Želim da znate da ćete zauvek ostati u mom srcu".

Posebnu zahvalnost Stanković je ukazao predsedniku Masimu Moratiju, koji ga je sada već davne 2004. godine iz Lacija i doveo u Inter. Pun pogodak, ispostavilo se.


"Nikada neću zaboraviti dan kada sam stigao u ovaj klub, moju prvu konferenciju za novinare sa počasnim predsednikom Đakintom Faketijem, sjajnom osobom u svakom smislu. Fotografija tog dana mi je jedna od najdražih uspomena. Tada je počeo moj život kao Neroazura".

Sada je on završen, a kreće jedna nova avantura.


"Pomisao da više neću oblačiti dres Intera tera me na suze. Iskrene suze, jer sam uvek i bio iskren prema ovom klubu. Nažalost, u životu dolaze trenuci kada moraš da nastaviš i gledaš u budućnost. Oni koji me poznaju znaju da ću to učiniti sa velikim ponosom i odlučnošću, čemu sam uvek težio i kao čovek i kao fudbaler. Tokom mog vremena u Milanu igrao sam pored nekih divnih fudbalera i iznad svega divnih ljudi. Teško je naći reči da im se svima zahvalim… Bila je čast nositi ove boje i one će uvek ostati ucrtane na mojoj koži. Nikada ih neću skloniti, niko to ne može da uradi.

Svim srcem, Dejan Stanković".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online