Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.06.2013.
19:36 >> 20:49h
Vesti A

Dan velikih transfera za trenere: "Kralj" Karlo i "svetac" Loran

Italijan Anćeloti zvanično je nasledio Žozea Murinja na klupi Real Madrida, dok je njegovo mesto u Pari sen Žermenu preuzeo Francuz Blan.

Iz Pariza u Madrid: Karlo Anćeloti
 

Ono što se danima najavljivalo, dobilo je i zvaničnu potvrdu. Istog dana nove trenere dobili su jedan od najčuvenijih i jedan od najbogatijih klubova na svetu. Karlo Anćeloti je preuzeo Real Madrid, a Loran Blan ekipu Pari sen Žermena.

U obe priče sve se vrti oko 54-godišnjeg Italijana, koji je u maju doneo pariskim "svecima" treću titulu u istoriji, prvu još od 1994. godine, ali je na kraju sezone izrazio želju da napusti "grad svetlosti". Razlog je bio jasan - dobio je ponudu koja se ne odbija - poziv da se preseli u Madrid.

Bogati vlasnici Pari sen Žermena iz Katara dugo su pokušavali da osujete ovaj transfer, ali su na kraju morali da se pomire sa porazom i posle potrage za novim trenerom (pominjali se Arsen Venger, Gus Hidink...) na kraju angažovali 47-godišnjeg Lorana Blana.

Velika prilika koja se ne odbija: Loran Blan
 

Tako je Karlo Anćeloti nasledio Žozea Murinja, koji se preselio/vratio u londonski Čelzi, a Loran Blan došao na mesto Anćelotija. Reč je o vrhunskim trenerima, a ko će najbolje proći u ovim transakcijama videćemo na kraju sledeće sezone, ili možda sledećih sezona...

Real Madrid je objavio da je sa Anćelotijem potpisan trogodišnji ugovor, dok je Pari sen Žermen ugovor sa Blanom dogovorio na dve sezone.

I Karlo Anćeloti i Loran Blan bili su veliki fudbaleri i sad su veliki treneri.

Karlo Anćeloti je u trenerskoj karijeri osvajao nacionalne šampionate sa Pari sen Žermenom, Milanom i Čelzijem, a ušao je u istoriju po tome što je i kao trener i kao igrač po dva puta bio pobednik Lige šampiona sa italijanskim Milanom. 

- Anćeloti je ostvario uspeh u svakoj zemlji u kojoj je radio, a u naš klub dolazi pošto je izabran za trenera godine u Francuskoj. Bio je šampion u tri različite lige i beležio velike uspehe na međunarodnom planu - kaže se između ostalog u saopštenju "kraljevskog" Reala.

Loran Blan je posle fantastične igračke karijere počeo kao trener u Bordou (2007-10), sa kojim je osvojio prvenstvo Francuske i Liga kup, a onda je preuzeo ulogu selektora Francuske (2010-12). "Trikolore" je napustio posle eliminacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva prošle godine.

Pre dva dana kad je obelodao da stiže u Pariz oduševljeno je izjavio da je PSŽ "velika prilika i gde mu se priža mogućnost da radi ono što najviše želi".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online