Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 22.06.2013.
16:32
BETA A

Čović: Ideja raspada Crvene zvezde je ravna varijanti nestanka Srbije

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je rekao da taj fudbalski klub ne krije svoje probleme, kao i da je najveći kapital u mladim igračima i da se više ne sme zaboraviti ni na jednog.

 Potpredsednici FK Crvena zvezda Nebojša Čović i Slaviša Kokeza
 

"Ideja raspada Crvene zvezde je ravna varijanti nestanka Srbije. Država ostaje da živi i Crvena zvezda će živeti. Posle kiše uvek dođe sunce. Imamo probleme i ne krijemo ih. Niko normalan nema pravo da se raduje Zvezdinoj krizi. Taj brod ako se prevrne, prevrnuće se i srpski fudbal", rekao je Čović na stadionu Crvene zvezde.

On je istakao da je Zvezdin najveći kapital u igračima i da ona mora da se okrene svojoj deci.

"Zvezda mora da se okrene svojim proizvodima, svojoj deci. Razumem da je Zvezda u velikoj krizi, ali njen najveći kapital je u igračima. U tom delu držimo veoma jasan i čvrst kurs i ne smemo zaboraviti ni na jednog jedinog", rekao je Čović.

On je naveo da Crvena zvezda ne sme da se odrekne nekog igrača i da ga pusti, a da ga potom kupi za veliki novac.

Bez reči o treneru

Crvena zvezda nema trenera od odlaska Rikarda Sa Pinta, a Čović je rekao da će javnost o novom čoveku na tom mestu biti obaveštena kada se nađe rešenje.

Čović je dodao i da postoji interesovanje za Zvezdine igrače i da se oko prodaje moraju usaglasiti finansijski i sportski deo uprave tog kluba.

"Ima interesovanja, videćemo kako ćemo proći što se tiče transfera. Tu je finansijski deo koji mora da se podredi mišljenju sportskog dela. Ne možemo da uđemo u transfer igrača koji je potreban. Sportski deo je taj koji na neki način donosi konačnu odluku, ali analiziramo zajedno. Odluka mora da ima sve dimenzije", naglasio je Čović. 

Potpredsednik Crvene zvezde je rekao da je situacija u klubu složena jer svakog dana "može da se doživi neko neprijatno rešenje". On je dodao da misli da će kontrola Evropske fudbalske unije (UEFA) biti bezbolna.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je uvela zabranu Crvenoj zvezdi da registruje nove igrače, a Čović je istakao da se će klub to veoma brzo rešiti. 

"Razumem da Disciplinska komisija radi po službenoj dužnosti, ali bi bilo dobro da svi smire strasti kada je reč o Crvenoj zvezdi, nemamo mi tu nekih problema", poručio je Čović. 

On je naveo da Crvena zvezda primenjuje sporazume sa Radom, Spartakom, Slobodom i Jagodinom.

Ugovori za Zvezdinu decu

Crvena zvezda je potpisala profesionalne ugovore sa Milošem Stojanovićem, Markom Grujićem, Dušanom Živkovićem, Vukanom Savićevićem i Lukom Jovićem.

"Toga će biti i u narednom periodu jer moramo da napravimo osnovu, a to je omladinska škola. Imamo prostor da prikupimo dosta talentovane dece. Ubuduće nećemo kasniti već ćemo obaveze maksimalno korektno ispunjavati", rekao je Čović.

Što se tiče slučaja Aleksandra Pantića, koji je podneo zahtev Arbitražnoj komisiji FSS za raskid ugovora, Čović je rekao da njegov slučaj podrazumeva transfer i da bi klub njegovom prodajom bio "na nuli", ali da više ide ka minusu nego ka plusu.

Kada je reč o Srđanu Mijailoviću, koji je takođe podneo zahtev za raskid ugovora, Čovich je rekao da je on i dalje interesantan sportskom delu.

"Biti u Crvenoj zvezdi je čast, kada je u krizi to je pokazatelj velike lojalnosti. Nije svejedno kada kao igrač idete iz Zvezde ili nekog drugog kluba. Vaša vrednost ide puta pet. Niko zapravo nije loše prošao, ni oni kojima se dugovalo", istakao je Čović. 

On je rekao i da je Crvena zvezda u petak isplatila naknade pojedinačno od dve do deset hiljada evra. Takođe, dodao je da će u ponedeljak i utorak biti regulisani svi Zvezdini dugovi i obaveze vezane za omladinski pogon, prevoz, stanove i obezbeđenje u iznosu od 14.200.000 dinara, što je obezbeđeno iz namenskih donacija.

"Dugo se to nije plaćalo, rako da nije malo. Time na nulu dovodimo obaveze prema svim mladim igračima u Crvenoj zvezdi", rekao je Čović. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.06.2013. 11:20
"Ideja raspada Crvene zvezde je ravna varijanti nestanka Srbije " (Covic ovakav ili onakav ali) U ovome ima dosta istine. Jos 60-uh godina proslog veka u kabinetima veoma bliskim copku, se govotilo o nacinu kako unistiti Sbiju. Pa su pali predlozi da se rasture ili zabrane SPC, SANU i Crvena Zvezda. Paralele sa danasnjicom su sasvim slucajne ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online