Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.06.2013.
11:13 >> 11:41h
M. Stojiljković - Vesti A

Tahiti Špancima: Dajte nam 20 golova, bićemo srećni!

Koliko god golova da primimo, mi ćemo napadati kako bismo postigli bar jedan - kaže selektor amatera iz Južnog Pacifika.

Došli da se "izmere" protiv najboljih selekcija sveta: Amateri iz Tahitija
 

Večeras se utakmicama 2. kola grupe B nastavlja takmičenje na Kupu konfederacija u Brazilu, a prvo je na programu duel mačke i miša: Španija - Tahiti.

Tahiti je trenutno 138. selekcija na svetu, a Španija prva na rang-listi FIFA. Eventualna pobeda ekipe sa Južnog Pacifika bilo bi najveće iznenađenje u istoriji fudbala. Ali to se poredi sa naučnom fantastikom. Svestan je toga i selektor Tahitija, Edi Etaeta.
 

Svi će dobiti šansu

Edi Etaeta je najavio promene u timu, pre svega na golu. Mladi Mikael Roče zameniće veterana Havijera Simona. Tahiti je na Kup konfederacija došao sa 23 igrača i selektor želi da svi oni osete draž igranja protiv najboljih reprezentacija na svetu.

- Havijer ima 35 ili 36 godina i hteli smo da mu zahvalimo na prelepoj karijeri koju je imao u Okeaniji, ali Mikael je deo budućnosti fudbala u Tahitiju i on će braniti protiv Španije. U trećoj utakmici sa Urugvajem na gol će Žilbert Meriel. Želimo da pokažemo naše amaterske potencijale. Takođe želim da svi moji igrači imaju korist od igranja na ovom turniru, koji nam može mnogo pomoći u budućnosti.

- Realni smo i znamo da je nemoguće da pobedimo Španiju. To je i više od nemogućeg. Oni su prvaci Evrope i sveta i favorit za osvajanje Kupa konfederacija. Ali, čak i ako protiv nas postignu 15 ili 20 golova, bilo bi mi drago ako mi zabijemo bar jedan - kazao je za "Rojters" selektor Tahitija.

Edi Etaeta ne misli da će njegov tim izbeći ubedljiv poraz i ako njegov kolega Visente del Boske izvede "drugu postavu", jer to znači da bi onda na terenu bili igrači poput Fernanda Toresa i Davida Vilje.


- Svi igrači u španskom timu su svetske zvezde. Njima je svejedno ko će na teren. Pa, Urugvaj je protiv njih imao samo 28 odsto posed lopte. Bili bismo presrećni kad bismo uspeli isto.

Selekcija najvećeg ostrva u Francuskoj Polineziji je u debitantskoj utakmici na Kupu konfederacija poražena od reprezentacije Nigerije čak sa 6:1, ali je osvojila simpatije publike i fudbalske javnosti upravo zbog otvorene igre protiv šampiona Afrike. Isto najavljuju i protiv Španije.

- Šta god da se dogodi, ne želimo da igramo defanzivno, da se povučemo i čekamo Špance na našoj polovini terena. Kad osvojimo loptu uvek ćemo težiti da idemo u napad i postignemo gol - rekao je selektor Tahitija.

Ako se to dogodi, oni će svakako znati da proslave taj gol, baš kao što su to učinili i protiv Nigerije.

U svakom slučaju, amateri iz Tahitija će slaviti posle utakmice, bez obzira na rezultat.


- Svi znamo da će Španija pobediti, znamo i da oni žele da postignu što više golova. Čak i ako bude tako, za nas je sve ovo kao Božić. Zato ćemo mi uzeti naš božićni poklon kad budemo igrali sa svetskim prvacima - kazao je 43.godišnji Edi Etaeta, nekad i sam amaterski fudbaler, a po profesiji učitelj u školi.


Utakmica između Španije i Tahitija na programu je večeras od 21 (CET), a u ponoć je duel između Nigerije i Urugvaja.

Utakmica Španija - Tahiti igraće se u Riju, na jednom od najčuvenijih stadiona na svetu, Marakani, ali može proteći u senci masovnih protesta, koji su juče započeli širom Brazila.

U utakmicama 2. kola Grupe A, najpre je Brazil savladao Meksiko (2:0), a onda je Italija u pravom trileru pobedila Japan (4:3).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online