Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.06.2013.
13:11 >> 16:52h
M. Stojiljković - Vesti A

Vidića i Mojesa čeka pakao: "Đavoli" u 2. kolu protiv Čelzija i Murinja!

To nije sve, jer Mančester Junajted sa novim menadžerom u trećem kolu gostuje Liverpulu, a u petom gradskom rivalu Sitiju!

Paklen raspored: Dejvida Mojesa (desno) čekaju velika iskušenja kao naslednika Aleksa Fergusona na klupi Mančester Junajteda
 

Poznat je raspored utakmica za novu sezonu Premijer lige, a ljubitelji engleskog fudbala već trljaju ruke zbog uzbuđenja koje najavlje start sezone.

Mojesovih prvih pet mečeva:
17. avgust: Svonsi (gost)
24. august: Čelzi (domaćin)
31. avgust: Liverpul (gost)
14. septembar: Kristal Palas (domaćin)
21. septembar: Mančester Siti (gost)

Posebno će biti interesantno kako će se na u novoj ulozi snaći Dejvid Mojes, naslednik Aleksa Fergusona na klupi Mančester Junajteda. Slavni Škot je napustio menadžersku poziciju na Old Traford posle 27 godina i za naslednika izabrao zemljaka i dosadašnjeg menadžera Evertona.


Mančester Junajted brani titulu, a raspored nije bio nimalo naklonjen Mojesu. Novi menadžer "crvenih đavola" debi u Premijer ligi imaće 17. avgusta na nezgodnom gostovanju protiv Svonsija, ali je to samo zagrevanje za "pakao" koji Mojesove "đavole" na čelu sa kapitenom Nemanjom Vidićem čeka u narednim utakmicama.

Tako je već u 2. kolu na programu prvi veliki derbi na Old Trafordu između Mančester Junajteda i Čelzija, sa povratnikom na klupi, Žozeom Murinjom.

Ako to nije dovoljno uzbudljivo za navijače Junajteda, onda ih u 3. kolu čeka gostovanje na Enfildu u najvećem derbiju engleskog fudbala: Liverpul - Mančester Junajted, gde Mojes prethodno kao menadžer Evertona nije pobedio 11 sezona!

A ako i to nije "ništa posebno", u 5. kolu je na redu ljuti gradski derbi: Mančester Siti - Mančester Junajted!

Dakle, Mojes će u prvih pet utakmica Premijer lige voditi Junajted protiv Čelzija, Liverpula i Mančester Sitija! Muški, nema šta!

Parovi 1. kola Premijer lige:
Arsenal - Aston Vila
Čelzi - Hal
Kristal Palas - Totenhem
Liverpul - Stouk
Mančester Siti - Njukasl
Norič - Everton
Sanderlend - Fulam
Svonsi - Mančester Junajted
Vest Bromvič - Sautempton
Vest Hem - Kardif

Mnogo je novih menadžera koji će poput Dejvida Mojesa prvi put voditi neku ekipu u Premijer ligi. Tako će Žoze Murinjo novi debi na klupi Čelzija u Premijer ligi imati protiv novajlije u ligi Hal Sitija, Čileanac Manuel Pelegrini, koji je zamenio Roberta Manćinija na klupi mančesterskih "građana", debitovaće protiv Njukasla, a Roberto Martinez, dojučerašnji menadžer Vigana, ekipu Evertona će prvi put voditi na gostovanju u Noriču. Velšanin Mark Hjuz, legenda Mančester Junajteda, debi na klupi Stouka imaće u gostima protiv Liverpula.

Poslednje 38. kolo Premijer lige na programu je 11. maja, kad će Mančester Junajted gostovati Sautemptonu, Čelzi ekipi Svonsija, a Arsenal u Noriču. Mančester Siti će kod kuće dočekati Vest Hem, Liverpul ekipu Njukasla, a Totenhem tim Aston Vile.

Kompletan raspored utakmica Premijer lige možete pogledati na sajtu Bi-Bi-Sija, ovde.

Titulu brane Vidić i Junajted, ali bez Fegusona, koji je otišao u penziju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online