Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.06.2013.
17:32
mozzartsport.com A

Ćiro Blažević upozorava Hrvate: Srbi su stradali zbog "lako ćemo", pa ne idu ni u baraž!

"Bosna i Hercegovina ima najbolji tim u regionu, Hrvati i Srbi imaju problem sa mentalitetom“, podvlači "trener svih trenera".

"Trener svih trenera": Miroslav Ćiro Blažević
 

Nekadašni selektor Bosne i Hercegovine, a sada trener Zagreba Miroslav Ćiro Blažević, prvi je čovek koji je komšije uspeo da odvede u baraž nekog velikog takmičenja. Trenutno ekipa Safeta Sušića ima lidrsku poziciju u Grupi G za odlazak na Mundijal 2014. Na pitanje šta misli o ostalim reprezentacijama u regionu Ćiro je prokomentarisao:


"Nadam se da će hrvatski igrači izvući pouku iz cele priče i u dve presudne utakmice, sa Srbijom u Beogradu i Belgijom kod kuće ostvariti pobede. To moraju da reše kako bi sa BiH išli u Brazil. U tradiciji je da Hrvatska lakše na kraj izlazi sa velikima, nego sa slabijima. To je u mentalitetu. Lako ćemo! Ma, lako ćemo, da ne kažem šta. I Srbi su stradali zbog toga lako ćemo, pa sada nemaju nikakvih šansi ni za baraž“, dodaje Blažević.


Jedno od većih iznenađenja u kvalifikacionom vikendu za nama jeste poraz Crogoraca u Ukrajini rezultatom 4:0 (0:0), čime su "Đetići" sebi zakomplikovali život jer ih u oktobru čeka gostovanje na Vembliju.


"Što se tiče Crnogoraca, jako sam žalostan, jer je Crna Gora bila senzacija u svojoj grupi. Porazom od Ukrajine uprskali su sve ono što su do sada napravili. Ma, molim te lepo, mogli su sa Englezima, a sada pali pred Ukrajincima. Kako, kako? Pa, mentalitet! Lako ćemo. Vraga ćemo lako“, upozorio je Blažević selekcije država nastalih raspadom nekadašnje Jugoslavije.


O reprezentaciji kojoj je pre par godina bio selektor, Ćiro ima samo reči hvale navodeći da je bosanski tim skup zvezda koje nastupaju u najjačim klubovima Evrope.


"Bosna i Hercegovina je trenutno najbolja reprezentacija naše regije. To niko ne može da ospori. Govorio sam to i pre „petarde“ u Letoniji. BiH ima kompoziciju ekipe bolju od ostalih. Za njih nastupaju igračine, velike zvezde, i ti i takvi će zadiviti planetu na narednom Svetskom prvenstvu, upamtite to“, samouveren je Ćiro.


Da je balkanskim ekipama mentalitet često bio veći protivnik od onoga na terenu, svedočile su mnoge utakmice koju su bivše jugoslovenske reprezentacije unapred gubile. Zbog toga Blažević navodi da je za vreme njegovog selektorovanja upravo na receptu maksimalne koncentracije i tenzije uspeo da izvede tim na pravi put.


„Pred svaku utakmicu BiH govorio sam kako šatro igramo sa jakom reprezentacijom koja ima klasu. Znao sam da smo bolji od svih, ali nisam hteo da se opuštamo. Ako se moji dragi i mili Bosanci i Hercegovci počnu zadovoljavati ovim što su do sada učinili, onda ništa od nas. Ne verujem da će biti tako, jer mi smo ponosan, jak, hrabar i prkosan narod. Bosna i Hercegovina napraviće čudo u Brazilu“, ističe hrvatski trener.


I pored poslednjih neuspeha većine reprezantacija iz regiona, Miroslav Ćiro Blažević nada se kako Bosanci neće jedini u Brazil.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online