Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 09.06.2013.
00:48 >> 08:46h
mozzartsport.com A

Mihajlović: U Đenovi sam se postideo što sam Srbin!

U emisiji „Ljudi“ na TV B92 Siniša Mihajlović je pričao zašto plače i zašto mu se uoči penal serije u Bariju nije svidela ideja Dragiše Binića da šutira jedanaesterac.

Nije verovao u Binića: Siniša Mihajlović
 

Siniša Mihajlović je ovih dana na meti svih fudbalskih navijača u Srbiji. Neuspeh u kvalifikacijama, podmlađivanje tima, pravila ponašanja koja su "oterala" iz reprezentacije neke vredne srpske fudbalere (Ljajić, Matić...), doveo je nekadašnjeg ljubimca nacije do statusa dežurnog krivcauvek isticao svoje porekle, ali je pred kamerama priznao da se jednom u životu postideo što je za krah srpskog fudbala. U emisiji "Ljudi" na TV B92 otvorio je dušu, pričao o aktuelnim stvarima, ali i temama iz prošlosti. Za početak priznao je da se jednom postideo porekla.


"Kad je bila prekinuta utakmica reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi prvi i jedini put sam se postideo šro sam Srbin“.


Pokazao je da ume i da se izdigne iz situacije, pa je u opštoj tenziji prilikom martovskog gostovanja Orlova u Zagrebu zadržao stav da igrači aplaudiraju protivničkoj himni. Čini se, bio je miran i tokom tih 90 minuta, iako bi se reaklo da je u njemu sve kuvalo...


"Ne mogu da opišem kako mi je bilo, ali nije bilo kako je izgledalo. Ne volim da gubim, ali kad gubim onda znam da se ponašam. Pravim se da mi nije teško. U suštini, kad sam najviše ljut onda sam najsmireniji. I obrnuto. A kad sam ljut onda sam smiren“.

Prelistavajući najznačajnije trenutke karijere, Mihajlović je ispričao anegdotu uoči čuvene penal serije u Bariju, kad je Crvena zvezda u finalu Kupa šampiona savladala Olimpik iz Marseja i postala šampion Evrope.


"Sećam se da sam se javio prvi, digao sam ruku i na pitanje trenera Ljupka Petrovića - ko šutira penal - odgovorio pozitivni. A onda se javio i Bina (Dragiša Binić). Kad sam ga video, rekao sam mu: "spusti ruku''. Gde on da šutira, bio sam siguran da će promašiti, a dao ga je...“
Bujicu emocija izazvala je i oproštajna utakmica u Novom Sadu, kad je na "Karađorđe“ doveo neke od najvećih imena modernog italijanskog fudbala. Za pretpotstaviti je da se tad raznežio, pustio suzu, ali Mihajlović kaže da u drugim prilikama ne ume da suzbije emocije.


„Kad čujem pesmu "Ne klepeći nanulama", koju je voleo moj pokojni ćale, ja se rasplačem. Svaki put, to je jače od mene. A na toj utakmici - ne! Bio je krcat stadion, igrači Intera, moja familija, bilo je prelepo... Mislim da nisam zaplakao, možda su mi samo malo bile suzne oči“.


Siniša u braku sa Italijankom Arijanom ima petoro dece, za koje kaže da razumeju srpski, ali ga ne govore, dok je na pitanje da li sinovi mogu da budu uspešni fudbaleri po ugledu na tatu ponudio zanimljim odgovor.


"Kad bih Miroslava i Dušana spojio u jednog - mogao bi da bude dobar fudbaler. Različiti su. Miroslav je dobar tehničar, fizički je jak, ali nema karakter. Nekako je kao devojčica. A, mlađi Dušan je poput ciganina, nije tehnički dobar, ali trči, bori se...“, rekao je uz osmeh Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.06.2013. 00:26
А ја се сваки пут стидим да сам Србин, док ти изводиш репрезентацију на терен!!!
Nedelja 09.06.2013. 01:20
Ne zamerite mi na pitanju, ali kad za rodjeno dete kazes da nema karakter, kakav si onda ti koji ga vaspitavas?
Nedelja 09.06.2013. 01:42
pa ti nisi srbin vec ustasa majmune jedan
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online