Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.06.2013.
13:43
BETA A

Bora Milutinović: Kinu osećam kao svoju zemlju!

Srpski fudbalski stručnjak Bora Milutinović rekao je danas da Kinu oseća kao svoju zemlju i da je ona uz Meksiko, u kom živi sa porodicom, država koju veoma voli.

Veliki trener: Bora Milutinović u društvu Aleksandra Stanojevića i Alberta Nađa
 

"Kinu osećam kao svoju zemlju, živeo sam tamo i svaki put se rado vratim. Takođe, veoma sam vezan za Meksiko, tu živim sa ženom i ćerkom, bio sam selektor reprezentacije sedam godina i još 11 sam igrao i trenirao Pumas. Meksiko i Kina su dve zemlje koje veoma volim", rekao je Milutinović u intervjuu za kinesku državnu novinsku agenciju Sinhua.

Predsednik Kine Si Džiping rekao je prilikom posete Meksiku da ta reprezentacija najzahvalnija može da bude upravo Milutinoviću, pošto je, dok je Srbin bio selektor, nacionalni tim igrao na Svetskom prvenstvu 2002. u Južnoj Koreji i Japanu.

"Probudio sam se i video mejl od prijatelja koji mi je napisao da je predsednik Si zapamtio naš uspeh da dobijemo ulaznicu za Svetsko prvenstvo. To je bilo pre više od 10 godina i ja sam bio veoma uzbuđen, ne mogu da verujem, to je sjajno priznanje od takvog čoveka", rekao je Milutinović.

On je dodao da je odmah pošto je čuo ssta je predsednik Si rekao poželeo da se vrati u Kinu.

"Istina je da ne volim da pričam o kineskom fudbalu jer želim da poštujem rad drugih, ali sam povređen jer tamo ne može da se nastavi sa procesom razvoja koji bi doneo radost navijačima", kazao je Milutinović.

Milutinović je pored Kine i Meksika još sa Kostarikom, SAD i Nigerijom učestvovao na svetskim prvenstvima.

Milutinović, koji je vodio selekcije Jamajke, Hondurasa i Iraka pošto je napustio Kinu, kazao je da ne bi trebalo da se meša razvoj reprezentacije Kine i nacionalnog prvenstva, koje sada ima neke velike svetske fudbalere.

"Ne bi trebalo da bude zablude, liga je u veoma dobroj finansijskoj situaciji, možete da kupite bolje igrače i angažujete svetski priznate trenere poput Marćela Lipija, ali da biste imali dobru nacionalnu selekciju potrebno je da postoji uravnotežen razvoj mladih kineskih fudbalera", naveo je Milutinović.

Srpski stručnjak je kao primer naveo Englesku, koja ima najbolju ligu na svetu, ali čija reprezentacija ne može već dugo da napravi značajniji uspeh.

"Moj savet za kineski fudbal je da poboljša razvoj mladih igrača. Reprezentacija je učestvovala na Svetskom prvenstvu jer je imala generaciju izuzetnih mladih ljudi", kazao je on.

Iako je napustio reprezentaciju Kine pre više od 10 godina, Milutinović je ostao veoma popularan u toj zemlji, gde ga na nacionalnoj društvenoj mreži prati preko četiri miliona ljudi.

"Imam blog na mreži Sina jer mi je to Kina ponudila. Mnogo me ispunjava u životu to što se kineski narod interesuje šta se dešava u mom životu", kazao je Milutinović.

Koliko srpske trenere poštuju u Kini govori da u prvoj ligi te zemlje trenutno rade Aleksandar Stanojević, Svetozar Šapurić, Simo Krunić, Dragan Okuka, Radomir Antić i Ljubiša Tumbaković.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online