Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.06.2013.
12:02
telegraf.rs A

Milinković: Krah Mihajlovićeve demagogije!

Trener OFK Beograda optužio selektora da je zbog sujete i tvrdoglavosti gubio utakmice pre nego što su i počele i zahteva da zbog toga snosi odgovornost.

Sve mu je jasno: Zoran Milinković (desno) u društvu Ljupka Petrovića
 

Trener OFK Beograda Zoran Milinković u komentaru za Sport žestoko je iskritikovao selektora Srbije Sinišu Mihjalovića posle još jednog poraza “orlova” u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Neuspehom u Briselu, Srbija je izgubila i teoretske šanse da se nađe na najvećoj fudbalskoj smotri.

Milinković piše:

“Šta reći posle poraza koji za mene, a verujem i čitavu naciju, ne predstavlja iznenađenje. Svuda u svetu rezultat je jedino merilo ostvarenog a samo kod nas se može čuti da on nije u prvom planu, nego navodno nekakvo podmlađivanje. Slika iz Brisela pokazala nam je da čitav koncept oko podmlađivanja nije ništa više od prazne priče i demagogije. Da, ovo je poraz jedne demagogije, jer niko nema prava da se igra ugledom reprezentacije.

I niko ne može da me ubedi da Srbija nema i ne može bolje od ovoga što smo videli u ovim neuspešnim kvalifikacijama. Priča da je za sve potrebno vreme ili da to vreme radi za nas, takođe je besmislena, jer niko, pa ni ja, nije video ništa što bi bilo nalik zaostavštini za naredne kvalifikacije.

Gluposti oko himne, nekih kodeksa, pravila, nečije sujete i tvrdoglavosti, dovela nas je u poziciju da se brukamo i utakmice praktično gubimo pre nego što su i počele. Sve što je bilo važno i vredno u ovim kvalifikacijama mi smo izgubili i zar treba ponovo da slušamo nečije gluposti oko tima i budućnosti.

Ljudski i moralno je da neko snosi odgovornost za ovaj katastrofalni bilans A tima, tima u kojem ne igraju najbolji igrači kao što je to slučaj u svim ostalim reprezentacijama. Verujem da imamo igrače za velika dela, a zašto oni ne igraju, to je pitanje na koje mora da se da odgovor. Vidić, Matić, Ljajić…sve priče oko njihove apstinencije su čista demagogija, a ne stvar principa.

A ispašta naš fudbal, reprezentacija. Zbog toga neću da se bavim samo Belgijom, jer mi smo bili inferiorni gubitnici i protiv iste selekcije u Beogradu, pa Hrvatske, Makedonije… Poraz u Briselu je, ponavljam, krah jedne demagogije.”

POVEZANE VESTI

Subota 08.06.2013. 12:44
Hvala Bogu da napokon jedan strucnjak da zvanicnu izjavu (korektnu) i kaze svoje misljenje bez uvijanja. Hvala Zoranu Milinkovicu treneru OFK Beograda, komentar je fantastican sve je rekao kako treba i tako misli 99 % ljubitelja fudbala koji imaju pojma ! Ocemo Zoku !!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online