Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.06.2013.
13:19 >> 15:04h
sportnetwork A

Kakva "predigra": 2.500 vrsta piva za srpske navijače u Briselu!

Pab "Delirijum" ušao je u Ginisovu knjigu rekorda jer je januara 2004. svojim gostima mogao da ponudi preko 2000 vrste piva iz najrazličitijih krajeva sveta!

A, jel' imate i srpsko pivo? Slušaj, momak, mi sve imamo
 

Belgija je zemlja čokolade i piva. Ok, i sedište Evropske Unije, ali neka to ostane u nekim drugim izveštajima. Uostalom, Srbija uveliko hita ka EU. Da se vratimo na prva dva sinonima za zemlju u kojoj gostuju najbolji srpski fudbaleri.
Čokolada? Pa, ko je ne voli? I ko joj se ne raduje, još od detinjstva. Ali, spojiti je sa fudbalom baš ne ide. Ko će od Srba čekajući da vidi duel naših „orlova“ protiv „crvenih đavola“ da „o’ladi“ čokoladice za sebe i društvo. Niko, naravno. Onda, da i biskvite po kojima su Belgijanci poznati zaobiđemo. Mada, belgijski vafli... Hmmmmmm...


Pivo. Daj da pijemo pivo celu noć. I dok se čeka zvanična konzumacija omiljenog nektara širom Srbije i diljem sveta gde žive Srbi, evo avanture koju pivopije NE SMEJU DA PROPUSTE.


MUST SEE u Briselu. "Delirium kafe". Zamislite da se izgubite i nestanete u lavirintu od 2.500 različitih vrsta piva. Dobro ste pročitali, baš takav izbor čeka vas ako svratite u pivski raj smešten u samom centru Brisela, nedaleko od Gran trga.

Ekipa Sportnetworka je za ljubitelje fudbala, a piva posebno, pripremila zanimljivih par minuta.

Dođeš u lokal, preciznije pab. I tražiš? Pivo. Koje, kaže ljubazni barmen, našoj ekipi recimo Žilijen je bio na raspolaganju, baš kao i menadžerka Keti. I kreneš da izvoljevaš... Pa tresneš: "Hoću pivo sa Nepala“. Ui msje, reći će vam i doneti. Druga tura... Sad menjaš pravac i tražiš neko dobro, al’ da bude ladno, recimo sa Grenlanda. Ui, msje... Iz Laosa? Ima. Angole? Naravno. Kine? Zar ste sumnjali. I Filipina, Venecuele, Vijetnama. Sve stotine i stotine belgijskih. Ima sve! Pa vi ste stvarno čudo, pohvalili smo lokal kojim menadžeriše Keti.


A ona pokazuje ponos „Delirijuma“, uramljenu licencu da su ušli u Ginisovu knjigu rekorda jer su januara 2004. mogli da ponude 2004 vrste piva. Iz svih krajeva sveta. U decembru ove godine proslaviće deceniju postojanja. U međuvremenu su rasli i porasli do dve i po hiljade vrsta.


Žilijen beše na raspolaganju skroz. Na molbu da nam nešto izdvoji, napravi neku top-listu ukusa. I miris i ukus, ako može...

"Delirijum": Čudesan ambijent u briselskom pabu
 


- Teško je o tome pričati, opisati ukuse, ali generalno ima piva koje idu ka vinu i vrsta piva koja su bliže kafi. Evo recimo "Black Albert" (probali smo – vrh) ima krema, podseća na irsku kafu... Izdvojio bih sezonsko, letnje, osvežavajuće (zaobišli smo čekajući uzbuđenja)... Zatim, nećkao se, pa izvadio flašu piva sa kokosom. Uh, što je dobro bilo na briselskih, pomalo neverovatnih 27 stepeni. Briselski specijalitet je i soda-pivo, mešavina piva starog godinu, dve i tri godine, uz dodatak sode. I zaključio bih sa trostrukim pivom Arendom...


Ništa više nije bilo potrebno jer su ledeni kokos i "Crni Albert" čekali da im se vratimo. „Delirium kafe“ otvoren je 364 dana u godini. Praznuju samo 24. Decembra, na Badnje veče. Već na Božić prave žurku za osoblje.


Cene pristupačne, već oko dva evra može da se dođe do, bez sumnje, novog ljubimca. Ko ima ambiciju da na kratko vreme zaboravi sopstveno ime i prezime naručiće škotski "Sink the Bismarkt". Flašica je dimenzije 0,33 litra i treba da se plati 99,9 evra!


Ima i srpskog piva, naravno – "Jelenko“...

Pažnja, nemojte da preterate, niti da mnogo mešate piva

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online