Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.06.2013.
00:21
Vesti, Beta A

Monako: Ponosno predstavljamo Kneza Radamela

Falkao će godišnje zarađivati 14 miliona evra čime će se izjednačiti sa zvezdom PSŽ-a Zlatanom Ibrahimovićem.

Dobrodošlica: Radamel Falkao
 

 

Novi francuski prvoligaš Monako objavio je da se dogovorio s 27-gidušnjim kolumbijskim fudbalerom Radamelom Falkaom o prelasku iz Atletiko Madrida, ali visina transfera nije objavljena.

Monako je objavio da je ugovorena saradnja na pet godina, a dovođenje jednog od najboljih napadača sveta pokazuje da će ekipa biti konkurencija francuskom šampionu Pari Sen Žermenu u domaćoj ligi.

Počeo u River Plati

Rođen: 10. februara 1986.
Nacionalnost: Kolumbijac
Mesto u timu: napadač

Karijera: River Plata (2005-2009); Porto (2009-2011), Atletiko Madrid (2011-2013), Monako (2013-)
Da li stre znali: Falkao je ušao u istoriju kao prvi igrač koji je postigao het-trik u borbi za trofej Super kupa Evrope kad je to uspeo protiv Čelzija septembra prošle godine.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali se procenjuje da je visina obeštećenja između 50 miliona i 60 miliona evra, uz godišnju platu od 14 miliona evra. Falkao bi se s tom platom izjednačio sa zvezdom Pari sen Žermena Zlatanom Ibrahimovićem.

Monako je prošle nedelje iz Porta za 70 miliona evra doveo Žoaa Mutinja i Hamesa Rodrigesa. Bez obeštechenja je iz Real Madrida došao Rikardo Karvaljo.

"Vrlo smo srećni što je Radamel Falkao odabrao izazov Monaka u budućnosti. Čast nam je što možemo da računamo na jednog od najboljih igrača na svetu", rekao je vlasnik Monaka, ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev,  za zvanični sajt kluba.

Falkao je u prošle dve sezone postigao 52 prvenstvena gola za  Atletiko.

"Jedva čekam da ovaj izazov počne! Računam na vašu podršku!", napisao je Falkao na svom Tviteru.

Radamel Falkao je u tek završenoj sezoni postigao 35 golova na 46 utakmica u crveno-belom dresu Atletika.

Monako je ove sezone izborio plasman u prvu ligu Francuske. Falkao je već ostavio traga na stadionu Luj Drugi, pošto je postigao het-trik u pobedi nad Čelzijem od 4:1 u Superkupu Evrope.

PSŽ je u vlasništvu katarskih sponzora i u poslednje dve godine potrošio je skoro 260 miliona evra na pojačanja, ali finansijska moć Monaka u kombinaciji s poreskim olakšicama u kneževini čine ovaj klub veoma privlačnim za igrače.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online