Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 30.05.2013.
11:47
BETA A

Milanović: Sada smo deo velike četvorke srpskog fudbala

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović je rekao da je dobijanje licence za nastup u Ligi Evrope veliki uspeh kluba i grada i da je cilj ekipe u narednom periodu borba za trofeje i evropsku scenu.

Fudbaleri Jagodine na pobedničkom postolju posle osvojenog Kupa Srbije
 

Fudbalski savez Srbije je juče izdao licencu Jagodini za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a pošto je prethodno ovaj klub izborio izlazak na međunarodnu scenu osvajanjem Kupa Srbije. 

"Videćemo koliko ćemo dogurati kroz kvalifikacije. Voleo bih da prođemo u grupu, ali videćemo da li je to realno. Idemo ka tom cilju, pa i ako ga ne budemo ostvarili ove godine nadam se da ćemo neke naredne godine to učiniti", rekao je Milanović novinarima u Jagodini.

Milanović je istakao da su za pojedine fudbalere Jagodine zanteresovani klubovi iz Kine i Južne Koreje, ali i Partizana i Crvene Zvezde.

"Interesovanje postoji za Miloša Stojanovića i Mohameda El Monira. Želimo da oformimo kvalitetan tim kako bismo u kontinuitetu igrali kvalitetno. Sada smo definitivno zauzeli mesto u sastavu velike četvorke srpskog fudbala. Osnovni cilj je da imamo dobar tim, da se borimo za trofeje, za učešće u Evropi", rekao je Milanović.

Predsednik Jagodine Goran Milanović

Predsednik Jagodine je rekao da su postavljeni zdravi temelji profesionalnog fudbalskog kluba, koji može "u svakom trenutku da se uhvati u koštac sa najboljim klubovima u Srbiji".

On je rekao da je uspeh Jagodine i veliki uspeh lokalne samouprave koja je prepoznala potrebu da se napravi stadion koji će zadovoljiti sve evropske kriterijume.

"Posle obilaska predstavnika Evropske fudbalske unije iz Belgije i Holandije mi smo dobili licencu treće kategorije. I utakmice Lige Evrope u grupnoj fazi takmičenja mogu da se održe na našem stadionu. To je uspeh kluba i grada", rekao je Milanović. 

Jagodina je napravila istorijski uspeh 8. maja, osvajanjem Kupa Srbije pobedom protiv Vojvodine u finalu rezultatom 1:0.

"Posle toliko godina se desilo i to čudo u Srbiji da trofej Kupa napusti Beograd. Osvajanje Kupa je nagrada za sve nas u klubu, lokalnu samoupravu i Dragana Markovića koji svih ovih godina stoji iza kluba. Sada smo postavili visoke standarde", rekao je Milanović.

"Svaki rezultat u narednim godinama koji bude slabiji od ovog će se smatrati neuspehom. Smisao sporta je da uvek želiš da postigneš bolji rezultat od prethodnog. Mislim da ne postoji ni jedan razlog da ne idemo uzlaznom linijom", dodao je Milanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.05.2013. 14:21
i FK Obilić je bio šampion jugoslavije... il' kako se već tada zvalo ovo sra*je od države...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online