Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.05.2013.
19:47
crvenazvezdafk.com A

I mali zvezdaši na finalu Lige šampiona na Vembliju

U Londonu oduševljeni projektom koji je organizovala kompanija Gasprom "Fudbal za prijateljstvo" a u kojem je učešće uzela i Crvena zvezda

Na licu mesta: Mali zvezdaši ispred stadiona Vembli uoči finala Lige šampiona
 

Ova pan-evropska društveno-odgovorna akcija, održana je tokom vikenda odigravanja finala UEFA Lige šampiona u Londonu od 24. do 26. maja, čiji je Gazprom jedan od vodećih partnera.

Cilj ovog premijernog projekta je da deci kroz ljubav prema sportu usadi važnost osnovnih vrednosti poput poštovanja kulture i nacionalnih karakteristika svojih vršnjaka iz drugih sredina, uvažavanja jednakosti, tolerancije, fer-pleja i posvećenost zdravom načinu života.

Srbiju, Beograd i Crvenu zvezdu je u zvaničnom programu ceremonije predstavljao Nemanja Živanović, član pionirske selekcije našeg kluba.

Predvođeni našim proslavljenim fudbalskim asom i Ambasadorom projekta za Srbiju, Dušanom Duletom Savićem, Zvezdini klinci su uživali u druženju sa svojim vršnjacima, egzibicijama svetski poznatih zvezda fristajl fudbala i raznim interaktivnim programima.

Deca iz osam zemalja

Na ovaj način, Srbija, odnosno fudbalski klub Crvena zvezda kao njen predstavnik, stao je uz rame sa vodećim evropskim sportskim zemljama. Dečaci i devojčice iz Velike Britanije, Nemačke, Rusije, Bugarske, Slovenije, Mađarske i Grčke, njih ukupno 482, uzrasta od 10 do 16 godina iz 25 gradova učestvovalo je i družilo se u ovoj odlično organizovanoj manifestaciji.

Prijateljstva koja su deca stekla tokom tri nezaboravna dana druženja u okviru programa “Fudbal za prijateljstvo” i uspomene na sjajno finale na Vembliju predstavljaće pravi podstrek za njih da prihvate i neguju najvažnije sportske vrednosti u njihovom daljem fudbalskom i ličnom razvoju.

Utiske iz Londona izneo je i član pionira Crvene zvezde, Nemanja Živanović.

- U Londonu je bilo super, grad je prelep, voleo bih da smo ostali još nekoliko dana. Družili smo se sa vršnjacima i stekli nova prijateljstva. Redovno se čujem sa Mercelom iz Mađarske, Tejlorom iz Velike Britanije i Janikom koji igra za Šalke. I utakmica finala je ostavila veliki utisak na sve nas, žao mi je samo što je Borusija izgubila. Vembli je prelep stadion, ali na našoj Marakani je bolje navijanje. Nadam se da će moja generacija za desetak godina isto na Vembliju osvojiti ponovo Ligu šampiona - izneo je utiske iz britanske prestonice mladi fudbaler crveno-belih.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online