Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 23.05.2013.
20:31
BETA A

Mihajlović: "Porazom u Belgiji možemo sve da izgubimo"

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović je rekao da njegovi fudbaleri u utakmici sa Belgijom imaju mnogo toga da izgube eventualnim porazom.

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović
 

"Nije istina da u Belgiji nemamo šta da izgubimo. Naprotiv, tamo možemo da izgubimo sve, da i matematički izgubimo šansu za plasman na Svetsko prvenstvo. Selekcija Belgije nema šta da izgubi jer im eventualni neuspeh ne bi preterano poremetio situaciju u grupi. Zbog toga za nas ima maksimalan takmičarski značaj i pristupićemo mu kao i svim ranijim utakmicama", rekao je Mihajlović u Staroj Pazovi.

U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u četvrtak se okupio jedan deo reprezentativaca koji se priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije u Briselu. Mihajlović je rekao da tokom prvih godinu dana svog mandata na klupi "orlova" ima stvari koje bi promenio, ali da ostaje pri stavu da je nacionalni tim na pravom putu.

"Rezultatima, naravno, nisam zadovoljan, ali igrom i ponašanjem igrača jesam. Mogli smo više... Objektivno, utakmicu u Makedoniji nismo smeli da izgubimo, ali desilo se. Protiv Hrvatske u Zagrebu nismo bili inferiorni, nije se primetila razlika na terenu", rekao je Mihajlović.

"Konačno ostaje i moj stav da nam treba što više utakmica da bi momci stekli samopouzdanje. Mislim da je to pravi put i dok budem selektor ići ćemo tim putem bez odstupanja od zacrtanih principa", dodao je Mihajlović.

Selektor Srbije je rekao da će reprezentacija glavni deo priprema za utakmicu sa Belgijom otpočeti 1. juna, kao i da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku.

"Klasične pripreme, odnosno režim karantina počeće 1. juna, a do tada ćemo imati po jedan trening dnevno, dok ne budemo kompletni. Svesni smo da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, kraj sezone je, umor, zasićenost, fizička i psihička, ali kako drugima, tako i nama. Treba izdržati još tih poslednjih nekoliko dana, pa će ići na odmor", rekao je Mihajlović.

Reprezentacija Srbije u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine posle šest kola zauzima treće mesto sa sedam bodova, dok su Belgija i Hrvatska na deobi prvog mesta sa 16. "Orlovi" su u prvoj utakmici protiv Belgije, u oktobru prošle godine na stadionu Crvene zvezde, poraženi sa 3:0, pa će tako u Briselu, 7. juna od 20.45 časova pokušati da se revanširaju Belgijancima. 

POVEZANE VESTI

Petak 24.05.2013. 13:33
Dosad ti nije bilo bitno a sad kao jeste! Majko mila!!!
Četvrtak 23.05.2013. 20:56
da nam ti nisi reko,mi nebi znali,ajde ne palamudi vise.
Četvrtak 23.05.2013. 21:48
A sta to pa nismo vec izgubili ´leba ti! Ti si veliki strucnjak. Ne zna se ko je veci. Ti ili tvoj sef. Ja navijam za Zvezdu od 1950 i neke. Pa se zbog toga zahvaljujem tebi za sve sto si u Zvezdi odigrao i ucinio. Ali idi sada malo i treniraj Papuu Novu Gvineju ili Istocni Timor. Tamo ces sigurno imati uspeha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online