Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.05.2013.
03:25 >> 05:39h
Vesti, Beta A

Murijo i Ronaldo isključeni, Atletiko osvojio kup Kupa kralja!

U finalu španskog kupa Real doživeo bolan poraz pred svojim navijačima, iako je poveo golom Kristijana Ronalda i tri puta njegovi igrači pogađali okvir gola...

NE MOŽE SLAĐE: Fudbaleri Atletika su do trofeja kupa došli pobedivši posle produžetaka Real na njegovom stadionu "Santijago Bernabeu"

Težak poraz Real Madrida, Žozea Murinja, Kristijana Ronalda i ostalih kraljevića pred 80.000 gledalaca na stadionu "Santjago Bernabeu". Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Kup kralja, pošto su u finalu pobedili velikog gradskog rivala sa 2:1 posle produžetaka.


Meč je idealno počeo po Murinja i njegov Real pošto je poveo već u u 13. minutu kad je fantastični Portugalac Kristijano Ronaldo bio najbolji u skoku posle kornera sa desne strane, koji je izveo nemački reprezentativac Mesut Ozil. Nedugo posle tog gola osvanuo je transparent podrške Srbiji, na kome je pisalo "Kosovo je Srbija".


Izjednačenje Atletiku doneo je Brazilac Dijego Kosta u 34. minutu, kada je posle odličnog driblinga i dodavanja u prazan prostor Kolumbijca Radamela Falkaa, ostao sam pred golmanom Dijegom Lopesom i lako savladao čuvara mreže Reala za - 1:1.


Tim rezultatom završen je regularni deo meča, a pobedu "jorgandžijama" doneo je još jedan Brazilac Žoao Miranada u 98. minutu, kad je posle kornera koji je Koke izveo sa desne strane, bio viši u skoku od golmana Lopesa i sa pet metara glavom zatresao mrežu Reala.


Kraljevski klub, koji je bio domaćin u ovom meču, u par navrata je mogao do prednosti u regularnom delu utakmice, ali su Nemac Ozil, Francuz Benzema i Kristijano Ronaldo pogađali okvir gola, dok ekipa Dijega Simonea u drugom poluvremenu nije pripretila "kraljevskom" klubu.


Tokom čitavog meča prštale su varnice, pa su na kraju obe ekipe utakmicu završile sa desetoricom igrača na terenu: Kristijano Ronaldo je u 114. minutu dobio direktan crveni karton, dok je sa druge strane isključen Gabi u poslednjim sekundama utakmice.

 

 

Tužan kraj za Murinja

Portugalski trener, koji će najverovatnije napustiti Real i na leto preći u Čelzi, tako će ostati bez trofeja ove sezone, pošto je titula odavno pripala Barseloni, a u Ligi šampiona je kraljevski klub ispao u polufinalu od Borusije iz Dortmunda.


U regularnom delu utakmice, u 75. minutu, arbitar Karlos Klos isključio je trenera Reala Žozea Morinja, koji je najpre žučno reagovao, a zatim se svađao i vređao posle jedne sudijske odluke.

Zanimljivo je da tokom regularnog dela nije izvršena nijedna izmena igrača, da bi na startu prvom podužetka Real izvršio trostruku izmenu kad su u igru ušli Di Marija, Arbeloa i Iguain, umesto Modrića, Koentraa i Benzeme.  

Atletiko je tako došao do 10. titule u 19 finala Kupa kralja, dok je Real pretrepeo čak 20. poraz u 38 mečeva u finalima nacionalnog kupa.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online