Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2013.
13:28
Vesti, Beta A

Benitez: Ko nije zadovoljan - njegov problem!

Odlazeći menadžer Čelzija ponosan na osvajanje Lige Evrope i ostale rezultate iako mu mnogi navijači "plavaca" od prvog dana nisu bili naklonjeni

ODLAZI KAO POBEDNIK: Rafa Benitez sa peharom Lige Evrope
 

Menadžer Čelzija, 53-godišnji Španac Rafael Benitez, ponosan je na ostvarene rezultate u londonskom klubu, posebno na osvajanje trofeja u Ligi Evropa.


Čelzi je sinoć prvi put u klupskoj istoriji osvojio Ligu Evropa, pošto je u Amsterdamu pobedio Benfiku sa 2:1. Čelzi je poveo u 60. minutu golom Fernanda Toresa, a osam minuta kasnije izjednačio je Oskar Kardozo iz jedanaesterca.
Pobedonosni gol za engleski tim postigao je srpski reprezentativac Branislav Ivanović u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.


Benitez je u novembru na klupi Čelzija zamenio Roberta Di Matea, ali navijači londonske ekipe ga nisu prihvatili, jer ne mogu da mu oproste uspeh sa Liverpulom i veliki rivalitet koji je tada imao sa Žozeom Murinjom, ljubimcem navajač Čelzija. Španski stručnjak je ove sezone, pored finala u Ligi Evropa, sa ekipom igrao u finalu svetskog klupskog prvenstva i u polufinalima FA i Liga kupa.


"Ponosan sam na rezultate koje sam ostvario u Čelziju. Utakmica protiv Benfike je bila teška, znali smo da imaju dobar tim, da pritiskaju protivnika. U drugom poluvremenu smo igrali dobro i to je odlučilo - rekao je Benitez, preneo je Bi-Bi-Si.
 

Pobedili tešku situaciju

Benitez je prokomentarisao i učinak u celoj sezoni:

- Pokušavamo da budemo među prve tri ekipe u Premijer ligi, igrali smo u dva finala i dva polufinala. Imali smo problema sa sastavom, mnogo je mladih igrača i pored ostalih problema sa kojima smo se suočili - zadovoljan sam. Kada bi neko analizirao okolnosti, shvatio bi da smo bili u teškoj situaciji, ali smo ipak osvojili trofej - dodao je Španac.

Benitez će poslednji put predvoditi Čelzi u nedelju protiv Evertona, u poslednjem kolu Premijer lige, u kome će "plavci" pokušati da pobedom osiguraju direktan plasman u Ligu šampiona, u suprotnom ekipa će igrati u kvalifikacijama.


Benitez, koji je 2004. godine sa Valensijom osvojio Kup UEFA, a godinu dana kasnije Ligu šampiona sa Liverpulom, nada se da će mu navijači Čelzija priznati dobre rezultate.


"Svako ima svoje mišljenje, ali dobio sam i mnogo poruka podrške od navijača koji su svesni da smo dobro radili. Kažu mi da ne slušam druge, ali ja sam potpuno koncentrisan na svoj posao. Drago mi je što su neki navijači zadovoljni, a oni koji nisu - to je njihova stvar - rekao je Benitez.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online