Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2013.
12:36
Vesti, Beta A

Novi Oliver Kan menja Valdesa na golu Barselone?

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta priznao da su male šanse da iskusni golman produži ugovor sa Kataloncima, a kao naslednici spominju se Nemac Mark-Andre ter Štegen iz Borusije Menhegladbah i Španac Pepe Reina iz Liverpula

TRAŽI NOVI IZAZOV U KARIJERI: Viktor Valdes na meču polufinala Lige šampiona sa Bejernom (desno je strelac Tomas Miler)

U timu Barselone naredne sezone očekaju se brojne promene, a jedna sve izvesnija odnosi se na čuvara mreže Viktora Valdesa. Sportski direktor Barselone i nekadašnji golman Katalonaca, Andoni Zubizareta, rekao je da je njegova greška što je verovao da će Valdes produžiti ugovor i ostati u katalonskoj ekipi.
- Valdes je odličan golman, igrač koji ne gubi vrednost. Ako želi da ode, sešćemo sa njim i naći najbolju opciju. Mislio sam da su pregovori oko produžetka saradnje bili na dobrom putu, tako da je to moja greška - rekao je Zubizareta španskim medijima.


Valdesov ugovor ističe na kraju sledeće sezone, a 31-godišnji golman je početkom sezone najavio da ga neće produžiti i da će napustiti klub.
- Kada smo napravili predlog za obnovu ugovora, on je rekao da ne želi da ga produži, već da ode, da potraži drugačiji stil fudbala. To je golman koji daje sve od sebe i verujem da je odluka da ode više zbog života nego profesije - kazao je Zubizareta.

Reina očevim stopama
Drugi kandidat za golmana Barselone je čuvar Liverpulove mreže i Valdesov kolega iz reprezentacije, 30-godišnji Pepe Reina, čiji je otac Miguel nekad branio za Barselonu i špansku selekciju.
To nije prvi put da se Pepe Reina dovodi u vezu sa drugim klubovioma, ranije su se pominjali Arsenal i Mančester Junajted, međutim, menadžer Liverpula Brendan Rodžers tvrdi da će Reina i sledeće sezone braniti za "crvene" sa Enfilda.


Sportski direktor Barselone, koji je i sam bio vrhunski golman i čuvar mreže špasnke reprezentacije, rekao da ima jasnu ideju kakvog golmana želi u Barseloni sledeće godine.

- Imam jasnu ideju kakvog profila golmana želimo za sledeću sezonu. On svakako neće biti kao Valdes - kazao je Zubizareta.


Kao najveći kandidat da zamene Valdesa na golu Barselone pominje se talentovani golman Borusije iz Menhengladbaha, 21-godišnji Nemac Mark-Andre ter Štegen.
Ovom golmanu Nemci predviđaju veliku karijeru i smatraju ga pravim naslednikom Olivera Kana.


Viktor Valdes je ponikao u Barseloni i za tu ekipu odigrao 499 utakmica.

PRORIČU MU VELIKU KARIJERU: Mark-Andre ter Štegen zaustavlja Drakslera iz Šalkea

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online