Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.04.2013.
15:52
Vestionline, Blic A

Al-Tani: Rasizam i nepravda odveli su Borusiju dalje

Vlasnik Malage šeik Abdulah Bin Naser Al-Tani, revoltiran eliminacijom tima u četvrtfinalu Lige šampiona od Borusije Dortmund, za poraz je optužio "rasizam".

Fudbaleri Malage nisu mogli da veruju u konačan epilog meča u Dortmundu

"Ovo nije fudbal već jasan rasizam, nadam se da će UEFA pokrenuti istragu zbog ovoga jer nije u duhu sporta. Hvala timu, momci su pokazali da su šampioni, žao mi je što su ispali na ovaj način, nepravedan i rasistički", saopštio je Al-Tani.

Malaga je do 90. minuta imala 2:1 zahvaljujući golu iz ofsajda, ali su golovi Rojsa i Santane u nadoknadi pobedili sa 3:2 i odveli Borusiju u polufinale. Tada je i nemačkoj ekipi kompenzovana greška istom merom, što je izazvalo revolt Malage.

Na ovu činjenicu osvrnuo se i trener Borusije Jirgen Klop koji nije obuzdavao emocije posle triler završnice i dva gola u poslednjim minutima revanša.

"Uopšte ne mogu da objasnim kako se osećam i kako sam sve doživeo - mislim da mi treba doktor. Šta reći na to da je naš treći gol možda postignut iz ofsajda? A Malagin drugi pogodak? Jeste? To je veoma važna informacija, tako da je onda sve u redu", rekao je kroz smeh Klop.

Malaga je ulaskom u četvrtfinale već ostvarili istorijski uspeh, a naredne sezone im je zabranjeno učešće u eliti zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Vlasniku Malage preti suspenzija zbog rasizma

 

Vlasnik Malage šeik Abdulah Al-Tani mogao bi da se suoči sa displinskim merama Evropske fudbalske unije (UEFA), jer je na tviter nalogu napisao da je njegov tim eliminisan iz Lige šampiona zbog rasizma.

El Tani je posle utakmice bio besan, jer je njegov tim eleminisan zbog gola, koji je po njemu bio ofsajd. On je na tviteru napisao da je španski klub od početka sezone bio meta UEFA-e.

 

"Mi smo od samog starta sezone bili meta rasizma od korumpirane UEFA-e", napisao je Al-Tani.

 

Generalni sekretar UEFA Đani Infatino rekao je da će displinska komisija analizirati njegove 'tvitove' , kao i da će posle toga biti donuta odluka o eventualnim kaznama. Infatio je takođe najavio planove UEFA za uvošene drakonskih kazni za rasizam u fudbalu.

 

Infantino je rekao da će u slučaju rasizma navijača prva sankcija klubovima biti igranje pred praznim tribinama, a ukoliko se takvo ponašanje nastavi, uslediće potpuno zatvaranje stadiona, odnosno zabrana igranja utakmica, kao i novčana kazna od minimum 50.000 evra. Ukoliko bude razisma igrača, predstavnika kluba ili zvaničnika izricaće se kazne od minimum 10 mečeva suspenzije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online