Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.04.2013.
11:42
Vestionline, B92 A

Lukić: Spasio sam Zvezdu bankrota

Bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je u intervjuu za "Sport" da su on i njegovi saradnici spasili klub od bankrota i da je dug kada je on došao iznosio 22,3 miliona evra.

"Pre bih odsekao ruku nego dozvolio da Zvezda bude oštećena" - Vladan Lukić


Lukić je na čelu kluba iz Ljutice Bogdana proveo tri i po godina, a napustio ga je sredinom novembra prošle godine i od tada se nije oglašavao u medijima.

U prvom intervjuu posle godinu dana Lukić je istakao i da mu je tu najviše zasmetala hajka na njega sa određenim ciljem, odnos pojedinaca, plasiranje podataka bez pokrića i presinga da će ga uhapsiti.

„Kada sada sve sagledam najveći uspeh je što sam sa svojim saradnicima spasao klub od bankrota. Uspeo sam da ga podignem, da plaćam evropsku licencu četiri godine, da osvojimo dva Kupa Srbije i da budemo osim poslednje sezone konkurentni za titulu. Svako zna kako nam je prve sezone ukraden ovaj trofej“, istakao je Lukić za „Sport“ i naglasio da su se tokom njegovog mandata navijači vratili na stadion, a takođe je i doveden „Gasprom“.

Lukić je istakao da ga je kada je preuzeo Zvezdu sačekao veliki broj sudskih sporova, a na pitanje da li je bilo štetnih ugovora po klub potpisanih u njegovo vreme rekao je:

„Sve te priče koje se iznose sada su zlonamerne. Nisu to bili štetni već realni ugovori u skladu sa tadašnjim mogućnostima. Ja sam zvezdino dete, odrastao sam na severu i jedini sam fudbaler u Srbiji koji se u vreme bombardovanja vratio u zemlju, ostavio milionski ugovor i uzeo pušku u ruku da branim zemlju. I sada će mene da pljulju? Pre bih odsekao ruku nego dozvolio da Zvezda bude oštećena“.

Bivši predsednik crveno-belih je naglasio da je zbog situacije u klubu bilo neminovno sklapati aranžmane po kojem su davani procenti od dalje prodaje igrača iz Zvezde. Takođe je potvrdio da su podizani i skupi krediti sa velikim kamatama i to zbog igranja na evropskoj sceni.

„Nisam hteo da budem predsednik koji je Zvezdi onemogućio da igra u Evropi. Preuzeo sam rizik želeći rezultat, pa da se posle sve naplati i vrati ulaskom u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Tri minuta u Bordou nas je delilo od šest miliona evra“, naglasio je Lukić.

Na konstataciju da je stao u odbranu Dragana Džajića kada je bio uhapšen i da je želeo da se vrati u klub, Lukić je rekao:

„Moja uprava je pozvala Džajića na stadion na koji nije dolazio godinama. Imali smo mnogo problema zbog toga, ali smo ćutali. Pogotovo kada je dolazio Putin. Tada je bila organizovana čitava akcija da mu on slučajno ne priđe. A poslao sam i pismo sudu da nije oštetio. I ponovo bih to uradio. Očekivao sam posebno od Džajića da sada podigne glas, kada se protiv mene, iz njegove uprave vodi hajka jer on najbolje zna šta je hajka ili da kaže zvanično da stoji iza svih tih ružnih izjava. Ništa više. Nismo se skoro čuli, a njemu lično i Zvezdi stojim uvek na raspolaganju“.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online