Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.03.2013.
14:22
Telegraf.rs A

Škoti: Jedino je Srbima gore nego nama!

Dan pred meč između Srbije i Škotske, tamošnji mediji pišu da su "Srbi toliko bili toliko uporni u nameri da održe sportski duh i fer-plej u Zagrebu, aplaudirajući hrvatskoj himni dok im je publika uzvikivala užasne stvari, da su potpuno izgubili osećaj za tako bitnu utakmicu".

Mislili na himne, zaboravili na utakmicu - fudbaleri Srbije

Biće dosta nezadovoljstva na novosadskom "Karađorđu" kod fudbalera Srbije i Škotske, jer su obe reprezentacije klonule kada su izgubile šanse da se nađu na Mundijalu naredne godine Brazilu.

To pretpostavlja škotski list "The Herald", koji u najavi meča grupe A u utorak piše da su Srbi verovatno jedini koji se osećaju gore nego izabranici Gordona Strahana, s obzirom da su pretrpeli neugodan poraz koji potpuno udaljava od Brazila.

"To je bio balkanski derbi koji nije prošao po planu Srbije, a u utorak će igrati u neprijatnoj atmosferi", piše škotski list koji je preneo da je selektora Sinišu Mihajlovića po završetku utakmice u Zagrebu dočekalo pitanje da li prihvata da je trenerska neznalica.

Srbija u grupi A zauzima četvrto mesto sa četiri boda, koliko ima i Makedonija, a nepredviđeni poraz od Velsa ostavio je Škote na začelju sa dva boda.

"Poraz u Zagrebu izazvao je veoma oštru reakciju nacije, pogotovo što je Mihajlović izabrao da pošalje veoma mlad i neiskusan sastav na teren, zbog kog Hrvati nisu osetili potrebu ni da se preterno nametnu na terenu".

Škoti dalje pišu da odbrana koju predvodi Branisalv Ivanović nije mogla da zaustavi protivničke napadače, zbog čega je defanzivac Čelsija razočaran napustio teren.

"Psihološki će za nas biti teža utakmica u Novom Sadu nego u Zagrebu. U Srbiji su već svi razočarani u nas – mediji, navijači, bukvalno svi. To znači da ćemo imati dodatni pritisak, ali zbog ove mlade ekipe moramo da pokažemo karakter i kvalitet na terenu. To će naravno biti veoma teško. Moramo brzo da napravimo promene i da razmišljamo samo o utakmici sa Škotskom, i to će biti dobar test za nas", reči su kapitena Srbije poznatog na Ostrvu, koje je preneo "The Herald".

I Škoti su kao i "BBC" primetili da je na "Maksimiru" jedan deo tribina na vikao "Ubij", a drugi deo "Srbina", i da je upravo na tribinama bilo više agresivnosti nego na terenu.

"Srbi su toliko bili toliko uporni u nameri da održe sportski duh i fer plej, aplaudirajući hrvatskoj himni dok im je publika uzvikviala užasne stvari, da su potpuno izgubili osećaj za ovako bitnu utakmicu", zaključuju Škoti.

Strahan: Eksperiment za Srbiju

 

Selektor reprezentacije Škotske Gordon Strahan rekao je da će u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine eksperimentisati i pokušati da pronađe pravu igru. Škotska je u petak pretrpela poraz od Velsa na svom terenu od 2:1 i kao poslednja u grupi A, sa samo dva osvojena boda, stiže u Novi Sad.


Strahan za tu utakmicu neće moći da računa na "pocrvenelog" Roberta Snodgrasa i Stivena Flečera koji je na početku meča sa Velsom povredio zglob.


"Dobiće priliku neki drugi igrači da se pokažu. Ovo nije dobar period za nas. Pokušaćemo da eksperimentišemo i vidimo ko su dobri igrači za ovaj tim. Protiv Velsa je bilo pojedinaca koji su se istakli, ali i onih koji su sigurno mogli bolje", rekao je Strahan za britanske medije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.03.2013. 14:49
Hahahaha, da nije smješno, bilo bi žalosno. Pa počeli su da se ismijavaju na račun nas! Siniša odlaziiiiiii!!!!!!!!
Ponedeljak 25.03.2013. 18:26
Crnogorci vode srpski fudbal, zar očekujete nešto bolje od ovoga????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online