Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.03.2013.
10:02
Vestionline, Beta A

Olić: Napravili smo bitan korak ka Brazilu

Reprezentativac Hrvatske i strelac drugog gola Ivica Olić rekao je posle pobede nad reprezentacijom Srbije u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, da su "vatreni" napravili bitan korak u borbi za plasman na Mundijal.

Ivica Olić u duelu sa Matijom Nastasićem

Hrvatska je na stadionu "Maksimir" u Zagrebu pobedila Srbiju sa 2:0 u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Mundijal iduće godine u Brazilu. "Vatreni" su se ovom pobedom značajno približi plasmanu na SP, dok Srbija ima samo teoretske šanse.

"Ovo je pobeda svih nas. Pobeda navijača i cele Hrvatske. To smo čekali. Bili smo u grču, ali evo, uspeli smo. Napravili smo još jedan bitan korak prema Brazilu. Čekali smo da naprave grešku jer smo znali da je odbrana njihova najslabija karika", rekao je Olić, preneli su hrvatski mediji.

Sajt 24sata.hr je napisao da je Olić "gol zabio srcem", pošto je nakon centaršuta Darija Srne u 37. minutu loptu ka mreži skrenuo grudima.

Debitant u postavi Hrvatske, fudbaler milanskog Intera Mateo Kovačić rekao je da je osećao pritisak pred meč, ali da su mu saigrači pomogli da to prebrodi.

"Imao sam pritisak, ali, zahvaljujući momcima, podneo sam to dobro. Igrali smo srcem, igrali smo za Hrvatsku. Danas sam saznao da ću igrati. Čvrsto su se Srbi postavili, ali dali smo sve od sebe i pobedili. Presretni smo", rekao je Kovačić.

Kapiten "vatrenih" Dario Srna poklonio je pobedu "svim Hrvatima" i okarakterisao meč kao sjajnu priredbu.

"Ova pobeda protiv Srbije je poklon svim Hrvatima. Smirivali smo tenzije, koncentrisali se u sebi, nismo davali bahate izjave. Svi su mogli vidjeti sjajnu utakmicu", rekao je Srna.

Napadač Mario Mandžukić kazao je da Hrvatska zasluženo slavila i čestitao saigračima pobedu, rekavši da je njegova ekipa pokazala veliki kvalitet.

"Danas smo na terenu pokazali ono što smo govorili. Bili smo spremni i svaka čast svima - igračima i navijačima. Ovo će ostati zapamćeno. Bilo je puno emocija i svega, i to nas je iscrpelo, ali pokazali smo da smo najbolji kad je najteže. Idemo sada da slavimo", rekao je Mandžukić.

POVEZANE VESTI

Subota 23.03.2013. 15:21
Komentar Olica je samo delimicno tacan odbrana Srbije (Ivanovic,Subotic,Nastasic,Kolrarov) je lanac jedan od najboljih na SVETU, ali i sredina mora raditi protiv lopte kao i napad da bi dosli do apsolutnog izrazaja.Ja licno mislim da je najveci problem golman.To se odlicno videlo kod drugog gola, ostao je zalepljen iako je u petercu trebao samo korak napred i to je njegova lopta.Golman problem !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online