Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 21.03.2013.
13:39
Beta A

Štimac: Niko ne može da kaže da je Srbija bolja

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da ne oseća tenziju uoči utakmice sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da "niko ne može da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske".

"Igrači su dobili instrukcije da se paze sudije Čakira" - Igor Štimac

"Spominju se tenzije, ali ja ih ne osećam ni među mojim igračima. Pred nama je velika utakmica, ali imam igrače koji takve mečeve igraju svaki dan. Možda te tenzije okružuju one koji će napuniti tribine Maksimira, što je retkost kako u Hrvatskoj tako i Srbiji", rekao je Štimac na konferenciji za novinare, tokom koje je na kratko nestalo struje.

Štimac je ocenio da je njegova ekipa kvalitetnija od selekcije Srbije, ali da mora da zasluži pobedu.

"Ovde nema nikoga ko će reći da je Srbija bolja od Hrvatske, a to na kraju pokazuju rezultati. Mi ne bežimo od toga, ali to ništa ne znači. Sve je otvoreno, moramo da zaslužimo pobedu. Mi smo najjači na sredini i kada se protivnik otvori, a Srbija je slaba kada mora da napada", rekao je selektor Hrvatske.

"Danas se utakmice rešavaju preko bokova, jer je sredina prenatrpana. Ali, možemo rešiti utakmicu i kroz sredinu zahvaljujući sjajnim igračima koje imamo", dodao je Štimac.

On je kao najopasnije igrače Srbije naveo Zorana Tošića, Dušana Tadića i Filipa Đuričića.

"Tošić, Tadić i Đuričić su vrlo dobri igrači, koji su puno pokazali u poslednje vreme. Znamo gde je njihova snaga i uradićemo sve kako bi smo ugušili njihove kvalitete. Sportski je što najavljuju da dolaze po tri boda. Pa neće najavljivati poraz", rekao je on.

Štimac je otkrio da je upozorio igrače na glavnog sudiju sutrašnje utakmice Tučina Kunejta Čakira.

"Igrači su dobili instrukcije da se paze. Čakir je jedan od najboljih svetskih sudija, ali ne kalkuliše s kartonima i treba biti oprezan", dodao je on.

Kapiten reprezentacije Hrvatske Dario Srna rekao je da je cilj ekipe da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Razlika u odnosu na druge utakmice sigurno postoji. Susret je specifičan, ali pripremamo se kao i obično. Cilj je da odemo u Brazil. Svi su zdravi i spremni. Imali smo tri sastanka, gledali protivnika i znamo šta bi trebalo da radimo", rekao je Srna i dodao da je Savez napravio pravi potez, jer je dozvolio navijačima da posmatraju današnji trening.

"To je najmanje što možemo učiniti za ljude koji neće imati priliku da gledaju utakmicu na Maksimiru", rekao je on.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 sati na "Maksimiru".

U kvalifikacionoj Grupi A Belgija i Hrvatska dele prvo i drugo mesto sa po 10 bodova, dok je selekcija Srbije treća sa četiri boda, koliko ima i Makedonija. Pretposlednji Vels ima tri, dok je Škotska na začelju sa dva boda.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.03.2013. 15:20
E ovaj stimac je teski komplaksas... Aloooo maloumnoce ako nisi sposoban za taj posao okani se toga vise... Covek samo prica neke nebuloze. Pokusao je na pocetku da prica o ratu, mislio tako jadnik da ce da motivise one njegove igrace, a onda kad je video da od toga nema nista i kad su mu zabranili da tako prica onda je promenio plocu pa se prebacio na jos dosadnji fazon...
Četvrtak 21.03.2013. 14:51
Ko je bolji ? Znace se posle ove dve tekme (rezultati) a tu su i drugi faktori ? Ja licno prdpstavljam da ce i sudija odigrati veliku ulogu a siguran sam da se utakmica nece zavrsiti istim brojem ucesnika.Zalosno je sto su izostavljeni navijaci !!!
Četvrtak 21.03.2013. 16:12
Bolji smo,pobedjujemo!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online