Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.03.2013.
17:23
Vestionline, B92 A

Sa Pinto: Cilj je plasman u Ligu Evrope

Portugalac Rikardo Sa Pinto predstavljen je u sredu na stadionu "Marakana" kao novi trener Crvene zvezde.

Platu od 200.000 evra plaća anonimna firma iz Srbije - Rikardo Sa Pinto

Portugalac je prilikom predstavljanja izjavio da će svi igrači dobiti šansu, bez obriza na status i starost.

"Računam na sve, igraće ko se dokaže. Mlad igrač je i onaj do 35. godine ako ispunjava sve uslove. Neće niko igrati samo zato što je mlad, mora da poseduje kvalitet. Navikao sam da radim pod pritiskom, upoznat sam i sa tim kakve navijače ima Crvena zvezda", rekao je Sa Pinto na predstavljanju.

Novi trener Zvezde je rekao da će šansu da se dokažu imati baš svi igrači, i oni koji su pravili probleme bivšem treneru Aleksandru Jankoviću poslednjih meseci.

"Upoznat sam sa situacijom (Milana) Jovanovića i (Srđana) Maksimovića, i na njih računam. Igraće oni koji rade dovoljno. Zato ćemo imati trening utakmice protiv omladinaca, da bih upoznao prvotimce, ali i mlade igrače koji moraju dobiti šansu", rekao je Portugalac.

Cilj tima biće plasman u Ligu Evrope, a zaostatak za Partizanom od 11 bodova vidi kao priliku da se ukaže šansa mlađim igračima.

"Ostalo je još 11 kola do kraja, a mi imamo 11 bodova minusa. Možda je sad prava prilika da se ukaže šansa mlađim igračima, pošto nije realno da pričamo tituli. To naravno ne znači da nećemo želeti pobedu u svakom meču. Realnost je da spremimo ekipu za leto i sledeću sezonu. Želim da uđemo u Ligu Evrope, jer je to ovom klubu potrebno i na sportskom i na ekonomskom planu", rekao je Sa Pinto.

Portugalac je u odsustvu 11 reprezentativaca odradio prvi trening sa crveno-belima.

"Žao mi je što dosta igrača nije tu, pa ne mogu odmah da imam jasnu sliku o ekipi. Znam gde sam došao, potrudiću se da sve nadoknadimo, iako sam svestan da nemamo mnogo vremena", kazao je Sa Pinto, treći Zvezdin trener u ovoj sezoni, posle Roberta Prosinečkog i Aleksandra Jankovića.

On je dodao da je do sada odgledao snimke Zvezdinih prvenstvenih utakmica protiv Novog Pazara, Javora i Vojvodine.

"Prezadovoljan sam prijemom kod predsednika Džajića, ljudi iz kluba su mi 24 sata na usluzi. Možda je sudbina što sam došao baš u Zvezdu, jer mi je prvi trener u seniorskoj karijeri 1991. godine bio Zoran Filipović, a znamo da je i Zvezda najveći uspeh postigla te godine", naveo je Sa Pinto.

Novi Zvezdin trener istakao je da nije "rob" određenog sistema igre i da će vršiti prilagođavanja u zavisnosti od situacije.

"Volim da pobeđujem, to mi je u prirodi. Želim to da radim uz lepu igru, ali nekada to nije moguće. U principu najviše volim sistem 4-3-3, ali ću ga menjati u odnosu na igrače sa kojima raspolažem", zaključio je Sa Pinto.

Sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović je potvrdio da će Sa Pinto zarađivati 200.000 evra, a njegov pomoćnih 3.000.

"To će platiti veoma poznata firma iz Srbije koja želi da ostane anonimna. To ne plaća Tončev, kao što je preneto, niti bilo ko drugi iz Upravnog odbora iz svog džepa. Ko je dogovorio saradnju, Tončev, Kokeza ili neko treći, to je posebno pitanje", rekao je Stojadinović.

Portugalac će na klupi crveno-belih debitovati 30. marta u utakmici 20. kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca na Marakani.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online