Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.02.2010.
01:45
Vestionline A

Fiorentina u Minhenu, Porto čeka Arsenal

U sredu se u Ligi šampiona igraju još dva meča osmine finala u kojima Bajern u Minhenu dočekuje italijansku Fiorentinu, dok Arsenal gostuje ekipi Porta.

Domaćin na "Alijanc areni" dočekuje italijansku Fiorentinu pun samopouzdanja, jer su izabranici trenera Luja van Gala nanizali čak 12 pobeda za redom, dok gosti iz Firence već pet mečeva ne znaju za trijumf.

"Moj tim se u ovom trenutku nalazi u veoma dobroj formi, pre svega fizičkoj. Fiorentina je veoma dobra ekipa, gledao sam ih protiv Rome. Njihov jedini problem u ovom trenutku je što ne postižu golove, ali te stvari mogu da se promene u jednoj utakmici, mi smo to dokazali protiv Juventusa. Uradili su odličan posao u grupnoj fazi, i ja bi bio zadovoljan sa pobedom od 1:0. Sada imamo samo dve utakmice i svaki detalj i svaka greška mogu da budu odlučujući", rekao je Van Gal.

Na strani domaćina je i statistika koja kaže da Fiorentina nikad nije pobedila u Nemačkoj, a na jedinom gostovanju Bajernu 2008. godine, poražena je 3:0. Ekipa koju vodi trener Ćezare Prandeli neće biti kompletna, jer pored suspendovanog Mutua, zbog povrede neće moći da nastupe Zaneti, Gamberini i Santana.

"Promenićemo sistem igre kako bismo onemogućili protivnika da nas 'pročita'. A ako me pitate koja tri igrača Bajerna se najviše plašim, odgovoriću vam da su to Riberi, Riberi i Riberi. Moramo da igramo sa entuzijazmom, oprezom i sa puno discipline. Ukoliko ostvarimo dobar rezultat, imaćemo šansu u revanšu na našem terenu. Želim da moj tim bude ljut zbog loših rezultata koje beleži u poslednje vreme. Za naše navijače ovaj meč je veoma važan i nadam se da ih nećemo razočarati. Nedostaju nam ključni igrači, ali imamo puno potencijala kao tim", rekao je trener Fiorentine, čiji navijači već 40 godina očekuju plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Pored meča u Minhenu, večeras će snage odmeriti domaći Porto i londonski Arsenal. "Tobdžije" su do sada dva puta gostovale Portu i nijednom nisu uspele da zatresu mrežu domaćina. Trener Porta Žezualdo Fereira posle duže vremena će moći da računa na napadača Hulka, koji se oporavio od povrede, međutim, van stroja su Kristijan Rodrigez, Valeri, Farijas i Sa.

"Ključna stvar za nas je da ne primimo gol u prvoj utakmici, ali isto tako i bilo kakva pobeda bi povećala naše samopouzdanje", rekao je Fereira.

S druge strane, menadžer "tobdžija" Arsen Venger moraće da pronađe način da nadoknadi odsustvo povređenog Andreja Aršavina, a pod znakom pitanja je i nastup Hrvata Eduarda.

"Porto je veoma dobar tim koji ima odličnu grupu tehnički doteranih igrača. Oni takođe imaju veoma dobar tim skauta, i prave dobre transfer odluke. Za nas je najvažnije da igramo najbolje što možemo, pošto očekujem da Porto nema slabosti. Znamo da je Hulk veoma dobar igrač, ali nije jedini koga Porto ima. Nije lako predvideti rezultat ovog meča, potrebno je da budemo pobednici nakon 180 minuta borbe", zaključio je menadžer Arsenala Arsen Venger.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online