Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 16.02.2010.
22:30
Vestionline A

Runi srušio Milan, Makun presudio Realu

U derbiju osmine finala Lige šampiona fudbaleri Milana su izgubili na svom "San Siru" od Mančester Junajetda rezultatom 2:3, dok je ekipa Liona kao domaćin slavila nad Real Madridom sa 1:0.

Sa dva gola utišao "San Siro" - Vejn Runi

Aktuelni šampion Engleske je doputovao u Milan bez Nemanje Vidića i još nekoliko standardnih prvotimaca, pa je menadžer Aleks Ferguson bio prinuđen da izvede mešovit sastav, koji se sa potpunim uspehom suprostavio domaćinu u Milanu.

Iako se činilo da će Milan predvođen odličnim Ronaldinjom stići do pobede, bolju igru domaćina anulirao je fantastični Vejn Runi, koji je sa dva gola srušio Leonardove izabranike rezultatom 2:3.

U prvom poluvremenu domaćin je dominirao i vodio igru, a samo tri minuta je trebalo večeras izuzetno raspoloženom Ronaldinju da postigne pogodak u 3. minutu. Brazilac je odbijenu loptu iz centaršuta uhvatio volejom, koji se odbio od odbrambenog igrača gostiju i završio u mreži.

Mančester je sa tri defanzivna vezna igrača Skolsom, Flečerom i Kerikom uglavnom "branio" igru na sredini terena, a jedinu priliku nije iskoristio Vejn Runi. Ipak, pred odlazak na odmor Junjated dolazi do poravnanja, kada je Pol Skols u nameri da loptu uhvati desnom nogom, promašio a lopta je slučajno od njegove leve noge završila u golu Dide.

U nastavku Milan preko Ronaldinja preti u nekoliko navrata, a valja istaći i odličan slobodan udarac Andreje Pirla, koji je Van der Sar isčupao iz rašlji. Kada već "milanezi" nisu uspeli da iskoriste svoje šanse, na drugoj strani desio se neverovatni i večeras fantastični Vejn Runi. On je najpre u 66. minutu na centaršut rezerviste Antonija Valensije udarcem glavom povećao na 1:2, a onda u 74. minutu još jednom glavom na asistenciju Flečera, duplirao prednost i time dotukao nade domaćina da mogu do pobede.

Ipak, pet minuta pre kraja meča Milan je izveo najbolju akciju večeri, a opet je svoje "prste" umešao Ronaldinjo koji je odlično proigrao Sedofa a ovaj petom sa peterca matirao golmana Junajteda. Domaćin je na krilima tog pogotka pokušao da napravi nešto više, ali uprkos dobrim šansama i crvenom kartonu Majkl Kerika, rezultat se nije menjao.

U drugom meču odigranom na "Žerlanu" domaći Lion je stekao malu, ali značajnu prednost pred revanš sa Realom iz Madrida 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Žan II Makun u 47. minutu.

Kamerunac je iz trka "odapeo" loptu sa 25 metara i smestio je u rašlje gola Ikera Kasiljasa, koji je paradom samo ulepšao ovaj atraktivan pogodak.

Real se neslavno proveo na, za njih uvek nezgodnom gostovanju u Lionu, a u svom 150. meču u Ligi šampiona, "kraljevi" su uspeli da naprave jednu polupriliku za Gonzala Iguaina. 

S druge strane, domaćin ima za čim da žali, jer dva voleja Sidnija Govua, pokušaji Bumsonga i Lopeza, šut Alija Sisoka u Kasiljasa iz gotovo idealne pozicije i, na kraju, stativa Cezara Delgada iz voleja, nisu bili dovoljni pa da Real ode kući sa dva gola u svojoj mreži.

1/8 finala Lige šampiona:

Lion - Real Madrid 1:0 (0:0)
Makun 47'

Milan - Mančester junajted 2:3 (1:1)
Ronaldinjo 3', Sedorf 85' - Skols 36', Runi 66', 74'

Sreda, 17. februrar:

Porto - Arsenal 20,45
Bajern Minhen - Fiorentina 20,45

Sreda 17.02.2010. 15:03
tim KLADIMOSE danas, 17.2., daje potpuno besplatno top 3 para,parove koje daje svojim pretplatnicima. Posjetite nas na: kladimose.bloger.hr . 100 % prolazno i samo danas,100 % besplatno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online