Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 19.03.2013.
18:24
Beta A

Subotić: Čuo sam od rodbine da postoji veliki naboj

Fudbalski reprezentativac Srbije Neven Subotić rekao je danas da je od rodbine čuo da postoji veliki naboj kada su u pitanju odnosi između njegove zemlje, u kojoj nikada nije živeo, i Hrvatske.

Nije mu važno šta drugi kažu - Neven Subotić

Neven Subotić je rođen u Banja Luci i odrastao u Prnjavoru, ali je sa samo pet godina otišao u Nemačku.

"Imam mnogo rodbine u Srbiji, čujem od njih da postoji naboj, ali moram reći da je ovo fudbalska utakmica, nije ništa preko toga. Za mene je to samo fudbal, igram za Srbiju. To je za mene najbitnije, nije bitno da ja sad uradim nešto glupo. Biće od navijača bonus ako bismo pobedili", rekao je Subotić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će gostovati Hrvatskoj u Zagrebu u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a dve selekcije će se prvi put sastati još od 1999. godine.

Novinare je zanimalo da li je Subotić gledao utakmicu Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine, a fudbaler Borusije je odgovorio da nije.

"Biće teška utakmica za nas. Postoji još šansi ako pobedimo da idemo na Svetsko prvenstvo. Dok šansa postoji borićemo se. Znam da su svi navijači uz nas, zato je ovo specijalna utakmica".

Subotić je rekao da mu nije bitno to što mediji i ostali vide Hrvatsku kao favorita.

"Šta oni kažu, šta drugi kažu, šta mediji kažu za mene nije bitno, znam da oni imaju i dobru odbranu i dobar napad. Kompletna su ekipa, ali smo i mi. Videlo se u ovim utakmicama da imamo kvalitet ali, opet to moramo da pokažemo", naglasio je Subotić.

Na pitanje kakva iskustva ima sa hrvatskim napadačima koji igraju u Bundesligi Ivicom Olićem i Marijom Mandžukićem, Subotić je rekao da u taj šampionat dolaze samo dobri fudbaleri.

"Samo dobri igrači dolaze u Bundesligu. Mandžukić je u Bajernu pokazao da je u dobroj formi, ne znam koliko golova je dao. U poslednje vreme i Olić je opet u staroj formi, daje golove i igra veoma dobro u poslednjim utakmicama", rekao je Subotić.

On je dodao da protiv Bajerna, za koji sada igra Mandžukić, a u kojem je nekada nastupao Olić, ima veoma dobar učinak.

"Ako si defanzivac, najteže je da ne napraviš grešku. Jedna greška i odmah je to gol. Od poslednjih šest utakmica protiv Bajerna četiri smo pobedili, jednu smo igrali nerešeno, jednu izgubili. To je veoma dobra statistika. Ne znam da li je Olić igrao u tim utakmicama, možda je bio povređen", dodao je štoper ekipe iz Dortmunda.

Na utakmici sa Srbijom neće igrati jedan od najboljih hrvatskih fudbalera u tekućim kvalifikacijama, napadač Volfsburga Ivan Perišić.

"Ivan je veoma dobar, igram evo već dve godine sa njim, ima kvalitet, ali ako on fali, Hrvati nemaju takvih igrača. Faliće im sigurno i to je dobro za nas", istakao je Subotić.

Subotić, koji je standardan na mestu štopera u Borusiji, nije igrao na prve četiri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo za svoj nacionalni tim.

"To što igram standardno Ligu šampiona i nemačko prvenstvo samo pokazuje treneru da sam u dobroj formi i ja još čekam da odigram u kvalifikacijama za nas i želim da odigram. Možda to što sam odigrao dobro u Ligi šampiona znači da ću dobiti ovde šansu da igram", rekao je Subotić.

Na pitanje koliki problem može da bude to što još nikada nije igrao u tandemu sa štoperom Mančester Sitija Matijom Nastasićem, Subotić je rekao da to neće biti nikakav problem.

"Nije to nikakav problem. Nastasić je vrhunski igrač, nije prešao u Mančester Siti zato što je dobar dečko, nego zato što ima kvalitet, to se vidi na treningu, videlo se kada je igrao protiv nas za Siti. Veoma je mlad, ali igra kao da ima mnogo iskustva i zato ne mislim da će tu biti nekih problema", poručio je Subotić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se u petak od 18 sati na stadionu "Maksimir" u Zagrebu.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.03.2013. 20:21
dabogda ti Nevene zabio u Maksimiru,to ti zelim od sveg srca.
Sreda 20.03.2013. 11:49
Nadamo se da ce Neven biti u prvoj postavi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online