Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 19.03.2013.
15:07
Vestionline, Beta A

Štimac: Zauvek će nas pamtiti po duelima sa Srbijom

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da će utakmice protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo obeležiti njega i njegove igrače, kao i da će ih zauvek pamtiti po tim duelima.

"Hvala gospodinu Platiniju što se toliko brine za nas" - Igor Štimac

"Ova utakmica, za razliku od nekih drugih, obeležiće mene i moje igrače. Ovo je skroz druga priča, zauvek će nas pamtiti po ove dve utakmice sa Srbijom, u tome je razlika", preneli su hrvatski mediji reči Štimca posle treninga u Zagrebu.

Štimac nije želeo da razgovara o sastavu svoje ekipe za duel sa Srbijom, već je kazao da ima "25 jednako spremnih i željnih igrača koji su spremni da ostave dušu na terenu".

On je istakao da mu je drago što će njegovi navijači biti u većini na stadionu, ali i da nema problema kada su protivnički u većem broju.

"Meni je draže kada su naši navijači u većini, ali nije mi mrsko kad je protivnik u većem broju. Imamo ekipu koja više uživa igrati pred punim tribinama. Očekuje se isključivo bodrenje, da nam budu vetar u leđa. Pozivam sve koji će doći na 'Maksimir' da nas ne bodre mržnjom prema protivniku, nego da ih vodi ljubav prema nama i našim igračima. Ovo je apel, pokažimo visoki stupanj kulture, pokažimo Evropi i UEFA koja nas stalno blati, što je prava Hrvatska", istakao je selektor hrvatske reprezentacije.

Osim hrvatskih, treningu u Zagrebu prisustvovali su i srpski i škotski novinari, a u šali kruži priča da je jedina šansa da te dve reprezentacije odu na Svetsko prvenstvo, izbacivanje Hrvatske od strane UEFA.

"Hvala gospodinu Platiniju što se toliko brine za nas, to je sve što imam da kažem na tu temu. Mislim da puno više problema ima u drugim delovima fudbalske Evrope. Mi utakmicu sa Srbijom dočekujemo u sportskoj atmosferi", rekao je Štimac.

Novinare je zanimalo i da Štimac prokomentariše to što će njegova ekipa igrati u plavim, a protivnička u belim dresovima.

"Okvir na leđima na našoj najdražoj garnituri je prevelik i stvara problema sudijama kada igramo sa ekipama koje takođe imaju belu boju dresa. No, to je naš najdraži dres, on nas obeležava", kazao je Štimac i dodao da ga ne zanima šta se dešava u taboru protivnika.

"Ne pratim šta se dešava u drugom taboru, noć pred meč ćemo skupiti potrebne informacije. Koncentrisan sam na nas", kazao je on.

Štimac je iskoristio priliku da pozdravi nekadašnjeg kapitena Srbije Dejana Stankovića, koji se ipak, iako je najavljivano, nije vratio u nacionalni tim za utakmicu protiv Hrvatske.

"Dekija Stankovića ovim putem pozdravljam i želim mu sreću u povratku na teren u klubu i reprezentaciji", poručio je Štimac.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se u petak, 22. marta od 18.00 časova na stadionu "Maksimir" u Zagrebu.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.03.2013. 17:33
Boze, kolko su se uziveli? Kao da ja utakmica zivota i smrti.
Utorak 19.03.2013. 17:16
A posle Saletove trojek bilo je kme kme kme. Zivela Srbija!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online