Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.03.2013.
15:35
Vestionline, Beta A

FK Dinamo: Država trenira strogoću na Mamiću

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba podržao je danas svog prvog čoveka Zdravka Mamića i ocenio da bi ministar sporta Hrvatske Željko Jovanović odavno bio na "doživotnoj robiji" da premijer i predsednik te države "treniraju strogoću" nad njim, kao što to rade nad Mamićem.

Uhapšen zbog vređanja Srba i govora mržnje - Zdravko Mamić

Mamić je u petak u jednoj radio emisiji izjavio da Jovanović kao Srbin i kao čovek koji nikad nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko".
 

Izvršni predsednik Dinama je posle toga priveden i noć je proveo u pritvoru. Njegov istup osudili su predsednik i premijer Hrvatske Ivo Josipović i Zopran Milanović, kao i brojni političari vlasti i opozicije, i predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj.

"Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo "treniranje strogoće" na Zdravku Mamiću primenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji", piše u saopštenju Dinama koje su preneli hrvatski mediji.

U saopštenju Dinama, koje je potpisao direktor za odnose sa javnošću tog kluba Tomislav Marčinko, postavlja se pitanje da li bi, na primer, ministar odbrane Srbije mogao da bude Albanac.

"Što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Nemačkoj može li ministar obrazovanja ili odbrane biti Francuz, ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac", piše u saopštenju.

Marčinko je naveo i da Mamić ima više prijatelja Srba nego svi članovi hrvatske vlade zajedno.

"Josipović tvrdi kako je Mamić napadom na Jovanovića uvredio sve Srbe u Hrvatskoj. Zaista jadno od tog pametnog i mudrog čoveka. Pa, Zdravko među Srbima ima više prijatelja nego zajedno 21 član Vlade, uključujući i Josipovića. I niko se od njih, barem ne javno, nije osetio uvređenim", stoji u saopštenju.

Navodi se i je Jovanović u prvih 100 dana vlasti u Hrvatskoj omalovažavao brojne institucije u toj zemlji.

"Zar već u prvih 100 dana vlasti nije napao Hrvatsku biskupsku konferenciju, Hrvatsku akademiju nauke i umetnosti, Maticu Hrvatsku, Hrvatski olimpijski odbor, Fudbalski savez Hrvatske i najveći hrvatski sportski brend Dinamo?! I to najtežim uvredama, diskvalifikacijama i omalovažavanjima. Pa, ima li i jedna hrvatska nacionalna institucija koju nije ponizio", piše u saopštenju Dinama.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 16:05
U pravu su u ovom ustaškom saopštenju.Ni u jednoj nacističkoj državi pripadnik drugog naroda ne može da bude na istaknutom mjestu ne samo u državi.Samo bilo bi normalno da svijetom vlada razum mjesto nacizma(novi svjetski poredak)da sa takvim državama niko posla nema a ne da se uspoređuje sa njima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online