Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.03.2013.
12:01
Vesti A

Ujeo sam se za jezik

Nekadašnji hrvatski selektor, 78-godišnji Miroslav Blažević, priznaje da je preterao kada je nedavno izjavio da će Hrvati lako izaći na kraj sa Srbijom i pobediti sa 4:0.

Brz na jeziku - Miroslav Ćiro Blažević

"Sećam se da smo 1999. mi bili treći na svetu, ali su Srbi izvojevali rezultat koji ih je odveo na Evropsko prvenstvo. Hrvatska je bez dileme favorit, ali ne bih se usudio da dajem neku prognozu. Iako sam bio sklon da u euforiji kažem da ćemo pobediti komforno, odmah sam se ujeo za jezik, jer znam da je to bilo suviše smelo", kazao je Ćiro Blažević.


Hrvatski stručnjak je istakao da mu se ne sviđa što u delu javnosti predstojeći duel ima značaj drugačiji od sportskog.
 

"Podsetiću sve one koji bi želeli da to bude malo drugačije da smo u vreme, neuporedivo složenije i komplikovanije, igrali u Beogradu. Tada je nestalo struje, nastao je šok, a svaki srpski igrač zagrlio je mog igrača i čuvao ga. Što o tome ne pričamo, nego 'čačkamo mečku' i pravimo neki veštački konflikt", kazao je Blažević i dodao da veruje u fudbalere.


"Videćete i u ovom meču da će se ti sportisti koji grade mostove koje sruše primitivci ponašati onako kako čestit čovek priželjkuje. Oni daju impuls publici".

Robert Kovač: Srbi su nas dočekali sa puno mržnje

 

Bivši reprezentativac Hrvatske Robert Kovač prisetio se duela koji su tadašnja Jugoslavija i Hrvatska odigrali 1999. godine na "Marakani".

 

Kovač, koji trenutno radi kao pomoćnik bratu Niki Kovaču u mladoj reprezentaciji Hrvatske, opisao je kako je u Beogradu video mržnju u očima domaćih navijača.

 

"Kada smo uoči prve utakmice došli pred 'Marakanu' videli smo veliku mržnju u očima srpskih navijača. Nije nam bilo lako. A još kad je nestalo struje... U zagrebačkoj utakmici primili smo jako čudne golove, bili smo bolji, ali nismo uspeli. Sećam se i da noć pre utakmice zbog uzbuđenja uopšte nisam mogao da spavam. Tako će biti i sadašnjim igračima, ipak je ovom mnogo više od obične utakmice", rekao je Robert Kovač za Večernji.

 

Kovač se dotakao i predstojeće utakmice rekavši da je Hrvatska veliki favorit.

 

"Igramo na svom terenu, 10. smo reprezentacija sveta, pa je normalno da smo favoriti. Imamo uigraniju ekipu, Mandžukića koji je u sjajnoj formi, Modrića koji uvek donosi prednost. Ali, u ovakvoj utakmici moramo da funkcionišemo kao tim".

POVEZANE VESTI

Utorak 19.03.2013. 17:38
Da niste mozda Spanija ili Brazil ? pa ste toliki favoriti? Drn , drn.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online