Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.03.2013.
10:02
Beta A

Jugović: Prednost Srbije što nema kalkulacija

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vladimir Jugović rekao je danas da reprezentaciji Srbije više nema prostora za kalkulacije, što može biti njena prednost u duelu s Hrvatskom u kvalifikacijama za Mundijal.

"Išao bih na Maksimir, ali može samo 150 Srba" - Vladimir Jugović

"Kao navijač srpske reprezentacije i bivši reprezentativac, naravno da se nadam pobedi Srbije. Prednost Hrvatske je domaći teren i podrška navijača. Međutim, na strani Srbije je to što više nema mesta za kalkulaciju, moraju ići na pobedu ili pozitivan rezultat. Takva situacija je u fudbalu izuzetno snažan motiv", rekao je Jugović za hrvatski Jutarnji list.

Jugović je kazao da reprezentacija Srbije "ima potencijal" i on očekuje da se u budućnosti pokaže učinak.

"Mislim da je ovo svojevrsna prekretnica kod nas: krenulo se s mlađima, počevši od selektora pa dalje. Tako sam ja barem shvatio", kazao je Jugović.

Na pitanje o selektoru Mihajloviću, Jugović je odgovorio: "Nas dvojica smo bili saigrači, poznajemo se dobro, i ja vjerujem u njegove sposobnosti".

Kao najbolje igrače reprezentacije Hrvatske Jugović je istakao Luku Modrića, Marija Mandžukića, Nikicu Jelavića i Darija Srnu.

"Fudbalsku igru gledam kao celinu, ali ću da istaknem Modrića, Mandžukića, Srnu i izvrsnog golgetera Jelavića, kojeg sam dobro upoznao još dok je nosio dres bečkog Rapida. Njegova karijera potvrdila je da je pametno birao klubove. Došao je u vrlo, vrlo ozbiljan klub, Rapid, odakle se izdigao u visine", kazao je on.

Jugović je rekao da je od bivših hrvatskih fudbalera na njega najveći utisak ostavila generacija koja je 1998. godine osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

"Alen Bokšić i Dario Šimić bili su mi saigrači i o njima mogu pričati samo lepo, kao igračima i ljudima. Verujte mi, nikad u to igračko vreme ne bih mogao reći da će Boka biti trener. Ne spomenuti Bobana i Šukera u ovom kontekstu ne bi bilo korektno. Ma, cela ta hrvatska generacija zaslužuje pohvalne ocene i poštovanje. Mi se poznajemo još iz Medulina i Donjeg Milanovca, gde su bili nekadašnji kampovi u bivšoj državi", rekao je Jugović.

Na pitanje da li će ići u Zagreb na utakmicu, Jugović je kroz smeh rekao: "Kako ću kad može doći samo 150 gostiju iz Srbije!?".

Utakmica reprezentcija Hrvatske i Srbije igra se u petak, 22. marta, na Maksimiru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online