Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.03.2013.
17:21
Vestionline, Beta A

LŠ: PSŽ dočekuje Valensiju u revanšu, Mažić sudi

Fudbaleri Pari Sen Žermena (PSŽ) igraju sutra na svom terenu protiv Valensije, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona i pokušaće da se plasiraju u četvrtfinale tog takmičenja prvi put posle 1995. godine.

Nastupa u Ligi šampiona posle šest godina - Dejvid Bekam

Pari Sen Žermen će sutra od 20.45 na "Parku prinčeva" igrati protiv Valensije. Utakmicu će suditi srpski sudija Milorad Mažić.

U prvoj utakmici, 12. februara na "Mestalji", francuski tim pobedio je sa 2:1. Golove za PSŽ postigli su Ezekilj Laveci i Havijer Pastore, dok je strelac za Valensiju u poslednjem minutu bio Adil Remi.

U ekipi PSŽ-a neće biti napadača Zlatana Ibrahimovića zbog suspenzije od dve utakmice zbog crvenog kartona kartona koji je dobio u prvom meču. Ekipa je bez njega izgubila prvenstveni duel protiv Remsa (1:2).

"Taj poraz ništa ne menja. Sutrašnja utakmica je važna, a za nju smo se već pripremili", rekao je trener Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti.

Sportski direktor PSŽ-a Leonardo rekao je posle tog poraza da "klub možda ima tim za Evropu, ali ne za ovaku vrstu takmičenja kakva je francusko prvenstvo".

Anćeloti je pod pritiskom jer ekipa prošle sezone, posle velikog ulaganja u transfere nije uspela da osvoji titulu. PSŽ je poslednji put bio šampion 1994. godine, a poslednji evropski trofej osvojio je dve godine kasnije, kada je trijumfovao u Kupu pobednika kupova.

Valensija mora da pobedi i postigne najmanje dva gola ako želi da prođe.

"Pokušaćemo da igramo mnogo pametnije nego što smo igrali u prvoj utakmici. PSŽ je veoma snažan u odbrani i imaju veoma brze igrače u napadu. Moramo da budemo oprezni", rekao je fudbaler Valensije Žeremi Menes.

"PSŽ dozvoljava protivniku veći posed lopte i igra na kontranapade. Možemo da preokrenemo, ali moramo da budemo pametniji nego što smo bili na 'Mestalji', gde smo napadali, a onda je PSŽ poveo".

Od dolaska novog trenera Ernesta Valverdea, Valensija je u poslednjih 10 utakmica pretrpela samo jedan poraz.

"Moramo da postignemo golove u gostima, ali i da izbegnemo da primimo pogodak. Nedostaju im važni igracči, ali u igri su još neki veliki, kao što je Dejvid Bekam", rekao je igrač Valensije Sisoko.

Bekam bi mogao da zaigra u Ligi šampiona prvi put posle šest godina, kada je nastupao za Real Madrid.

"Mislim da još mogu dobro da igram po desnoj strani, gde sam igrao mnogo godina. Moje najjače oružje oduvek su bila dodavanja", rekao je 37-godišnji Bekam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online