Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.02.2013.
13:26
Beta A

LŠ: Real dočekuje Junajted, Šahtjor gosti Borusiju

Fudbaleri Real Madrida igraju u sredu protiv Mančester Junajteda prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona, a u centru pažnje će, pored duela dva trenera, biti i igrač "kraljevskog" kluba Kristijano Ronaldo, koji je stekao slavu igrajući na "Old Trafordu".

Velika očekivanja Madriđana pred gostovanje Junajteda

Devetostruki prvak Evrope Real Madrid sutra od 20.45 časova dočekuje na "Santjago Bernabeu" ekipu Mančester Junajteda, koji je titulu šampiona Starog kontinenta osvajao tri puta.

Kristijano Ronaldo je 2003. godine iz Sportinga prešao u Mančester Junajted, za koji je odigrao 292 utakmice i postigao 118 golova. Sa "crvenim đavolima" osvojio je tri šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, FA Kup, Komjuniti šild, Svetsko klupsko prevenstvo i dva trofeja u Liga kupu.

On je u junu 2009. napustio "Old Traford" i prešao u Real za 80 miliona funti. Do sada je odigrao 179 utakmica za "kraljevski" klub i postigao 182 gola.

"Ronaldo je siledžija. On maltretira najslabije defanzivce i to stalno radi", rekao je bivši kapiten Junajteda Geri Nevil.

Ronaldo je u nedelju u utakmici protiv Sevilje (4:1) postigao 20. "het -trik" u karijeri, a Nevil misli da je Portugalac sada bolji fudbaler nego što je bio u Junajtedu.

"On je sada zver i ne možete da se branite od toga", rekao je on.

U centru pažnje biće i duel trenera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona i Real Madrida Žozea Morinja. Portugalski stručnjak je od 2004. do 2007. godine bio trener Čelsija i za to vreme, između ostalog, osvojio dve šampionske titule u Premijer ligi. Tokom boravka u Engleskoj, on je bio u sukobu s Fergusonom, vrlo često su se prepucavali preko medija, ali su se na kraju pomirili i postali prijatelji.

"To je derbi osmine finala Lige šampiona i velika prilika da naši navijači ponovo vide Kristijana. Takođe, ponovo ću se videti sa Žozeom Murinjom i moram da nabavim neko dobro vino", rekao je trener Mančester Junajteda Aleks Ferguson.

Murinjo smatra da "ceo svet jedva čeka da počne sutrašnja utakmica".

"Ljudi misle da ćemo biti pod pritiskom jer će jedan veliki klub završiti takmičenje u osmini finala. Ali, niko ne čeka neku drugu utakmicu, svi žele da gledaju našu. Naravno da želim da pobedi Real, tako i Ferguson želi da njegov tim trijumfuje", rekao je Murinjo.

Fudbalere Reala može da ohrabri to što su zabeležili osam pobeda u poslednjih devet utakmica na svom terenu u Ligi šampiona, dok je Junajted pobedio samo dva puta u poslednjih 20 utakmica odigranih u Španiji.

Dočekuju "milionere" u Donjecku - igrači Šahtjora

U drugoj utakmici Šahtjor iz Donjecka na "Donbas areni" dočekuje Borusiju iz Dortmunda.

"Imamo pozitivna iskustva protiv nemačkih klubova kao što su Šalke, Šturtgart i Verder, ali Borusija iz Dortmunda je osvojila prvo mesto u grupi i to vam pokazuje koliko je jaka. Možda to nije ekipa puna zvezda, ali njihov tim je odlično uigran", rekao je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

Borusija iz Dortmunda je 1997. godine osvojila Ligu šampiona, dok je Šahtjor samo jednom igrao u osmini finala, 2011. godine, kada je eliminisao Romu i plasirao se u naredno kolo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online