Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.02.2013.
12:09
Vestionline, zurnal.rs A

Mihajlović: Veći Srbi su rođeni van Srbije

"Rođen sam u Hrvatskoj i smatram da su uvek veći Srbi oni koji su rođeni van Srbije. Oni više vole tu zemlju nego Srbi u Srbiji. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije, a neko ko je sto metara od stadiona, ostane kod kuće", kaže Siniša Mihajlović.

"Hrvatska je za nas isti rival kao Belgija, Bugarska ili bilo ko.." - Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, gostovao je na banjalučkoj "Alternativnoj televiziji", a glavna tema razgovora bila je predstojeća utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, koju će "orlovi" odigrati u Zagrebu 22. marta protiv Hrvatske.

"Na terenu će biti momci koji nisu živeli u bivšoj Jugoslaviji i oni ne osećaju tu državu kao mi koji smo živeli u njoj. Predstojeća utakmica biće različita od one na 'Maksimiru' 1999. Očekujem pozitivan rezultat, bitno je da naši igrači osete manju tenziju i budu što manje opterećeni", kazao je Mihajlović.

Voditelji emisije izašli su sa podatkom da na mečevima reprezentacije ima više navijača iz Republike Srpske nego iz Srbije.

"Znam! Na tribinama su većina navijači iz Krajine. Vidim to po zastavama i natpisima gradova, transparentima… Rođen sam u Hrvatskoj i smatram da su uvek veći Srbi oni koji su rođeni van Srbije. Oni više vole tu zemlju nego Srbi u Srbiji. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije, a neko ko je sto metara od stadiona ostane kod kuće. To je tako", ocenio je Mihajlović, koji je ponovio da će aplaudirati hrvatskoj himni.

"Hrvatska je za nas isti protivnik kao Belgija, Bugarska ili bilo koja druga reprezentacija. To je naš kodeks ponašanja dok sam ja selektor i tako će biti dok sam na ovoj funkciji, bez obzira na to s kim igramo", dodao je Mihajlović.

On je još rekao da povratak Dejana Stankovića u reprezentaciju za meč u Zagrebu isključivo zavisi od njega i njegove forme.

"Povratak Dejana Stankovića zavisi od njega. Treba, pre svega, da pruža partije u kontinuitetu u svom klubu i da se oseća dobro. Ako bude sve u redu, on će da se vrati. Vrata reprezentacije svima su otvorena. Moje je samo da pozovem, a na igračima je da se nametnu igrama i ponašanjem", zaključio je selektor Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Petak 08.02.2013. 14:44
Ne znam koliko je on velik Srbin, ali uskoro ćemo saznati koliko je velik trener. Nadam se da Karadžića ne ubraja u te velike Srbe!?
Subota 09.02.2013. 09:36
Srbija i jeste u ovko teskom polozaju samo sto gledamo ko je sto uradijo vise ili ko je veci srbin umesto da zasucemo rukave i radimo za bolje sutra nas i srbije , gledajmo sami sebe koliko smo uradili a ne koliko je neko drugi uradijo ili nije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online