Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 03.01.2013.
12:10
E. V. A

Jovetić: Mi smo isti narod

"Srbija i Crna Gora su jedno, nema razlike, pričamo istim jezikom, imamo iste običaje i navike", kaže nekadašnji fudbaler Partizana Stevan Jovetić.

Ostao sam normalan - Stevan Jovetić

Postojan kao stubovi Ponte Vekija, moćan kao katedrala Sveta Marija Cvetna. Uticajan u klubu, crnogorskoj reprezentaciji. Izvan zidina "Artemija Frankija", kad utihnu svetla reflektora, skroman i jednostavan kao da dolazi sa Ostroga.


Toliko običan da ne ostavlja utisak superstara Fiorentine, evropskog i svetskog fudbala. Rečju: netipičan slučaj za balkansko podneblje, s druge strane, klasičan primer antizvezde neopsednute prepoznatljivošću i novcem.


Stevan Jovetić. Tako jednostavan, tako neporočan. Život za priču, a tek mu je dvadeset treća.

"Ne znam šta bih rekao", postiđeno obara oči. "Vaspitanje ponesete iz roditeljskog doma u grad, u svet. Ili ostavite negde na ulici, trotoaru. Mislim, bolje rečeno: znam da se nisam promenio, da sam ostao isti Stevan kao kad sam igrao u podgoričkoj Mladosti. I, to što sam ostao normalan, što ne glumim ludilo smatram najvećim uspehom. A, verujte, nije lako ostati s obe noge na zemlji. Slava ume da ponese", kaže Jovetić za "Žurnal".


U Firenci je prezadovoljan, podugačak je spisak onih s kojima se najviše druži...
"Sa Savićem, Tomovićem, Ljajićem i Seferovićem. Naši smo, razumemo se i retko razdvajamo. Korektan sam i sa ostalima, da ne bude zabune".


Koliko je uticajna srpsko-crnogorsko-švajcarsko-bosanska grupa, da ne kažem klan u Fiorentini?
"(Smeh) Nešto, valjda, govori to što nas je svake godine bar četvorica, petorica u klubu. Da je drukčije, igrao bi jedan ili nijedan s ovih prostora".


Ko je najveći laf u klubu, razumljivo, izuzev vaše malenkosti?

"Luka Toni je najduhovitiji, s njim nikad nije dosadno. I, Lupateli je čudo. Zezator prve vrste. Momci su, odista, "okej". Nema ljubomore, zavisti. Harmonija odiše klubom, zato i beležimo dobre rezultate. Ne sviđa mi se jedino što su naučeni da svak plaća svoj račun".


Vratiću se u Partizan


Ostavio je Stevan Jovetić dubok trag u Partizanu, kaže da bi se vratio jednog dana.


"Raduje me svaki dolazak u Beograd. Stigao sam u 14-oj, potom proveo u Partizanu pet prelepih godina. Čujem se sa bivšim saigračima, pratim sve šta se dešava u mom klubu. Nije floskula: srce je, zaista, ostalo u Humskoj. Voleo bih jednog dana da dođem po njega, odigram sezonu, dve, možda tri. Ukoliko procene da mogu da pomognem, u tom trenutku", kaže Jovetić.

Kako vam s ove vremenske distance zvuči "po vašem, po našem"?

"Srbija i Crna Gora su jedno, za mene. Nema razlike: isti jezik, isti običaji. Iste navike. Voleo bih da smo zajedno, opet u istoj reprezentaciji. Bili bismo tad mnogo jaki".


Crna Gora dobija Srbiju u bezmalo svim sportovima?

"Srećan sam što beležimo odlične rezultate, kao patriota i sportista priželjkujem nastavak serije uspešnosti na kontinentalnim takmičenjima".


Nismo ukrstili koplja u fudbalu, pretpostavljate li čije bi završilo u trnju?
"Ko bi to mogao da zna. Voleo bih da odigramo utakmicu, u što skorijem vremenu. Bio bi to odličan meč, velika fudbalska predstava. Srbija ima top-igrače, kvalitetan tim. Ne bi nam bilo lako, sigurno".


Crna Gora odlično gura u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Posle četiri odigrana kola vodi na tabeli Grupe H sa 10 bodova, dva više ispred favorita Engleske. Slede Poljska sa pet, Moldavija četiri, Ukrajina dva i San Marino bez bodova.


Crnu Goru, kao i Srbiju, u martu čekaju velika iskušenja. Prvo 22. marta gostovanje Moldaviji, a onda četiri dana kasnije derbi grupe protiv Engleza u Podgorici. Pa, srećno, "sokolovi".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.01.2013. 19:38
E Jovetic je bas otkrio toplu vodu ! Crnogorac je geografska odrednica za Srbina koji zivi u Crnoj Gori. Isto kao za Sumadinac, Krajisnik, Bosanski Srbin, Kordunas itd. Ne treba mjesati Crnogorce sa montenegrinima-oni su njihov izmet. Kao sto mi imamo Cedu Praska i druge koji bi se sutra pobratimili sa Tacijem i li Haradinajem, tako Crnogorci, nazalost, imaju Mila, Krivokapica i njima slicne. Na nasu srecu ,Ceda Prasak nema vlasti, a na crnogorsku nesrecu, Milo je ima :-( DOGODINE U PRIZRENU
Četvrtak 03.01.2013. 21:07
Jovetić je demantovao da je izjavio da su Srbija i Crna Gora jedno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online