Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.12.2012.
17:22
Vestionline, zvanični sajt A

FK Radnički: Nekome smeta najveći transfer u istoriji kluba

Fudbalsko klub Radnički iz Kragujevca izdao je saopštenje povodom privođenja bivšeg predsednika kluba Nebojše Vasiljevića, generalnog sekretara Darka Stojanovića i menadžera Zorana Pavlovića zbog nepravilnosti u transferu Filipa Kostića u holandski Groningen.

Radnički odgovorio saopštenjem

Saopštenje Radnilkog 1923 iz Kragujevca prenosimo u celosti.


"Transfer Filipa Kostića iz našeg kluba u holandski Groningen ovog leta je najveći transfer u 90 godina dugoj istoriji FK Radnički iz Kragujevca, a očigledno je da to nekome smeta. Podsetimo, Filip Kostić je dete kluba, nastupao je za mlađe kategorije kluba, i na kraju je svoj talenat naplatio prelaskom u holandsku ligu.

U trenutku transfera, tržišna i realna cena za ovog igrača je iznosila 700.000 evra. Imajući u vidu te podatke, klub je bio zainteresovan da se odrekne svog igrača Kostića i odredio minimalnu cifru za njegov prelazak ispod koje klub neće prihvatiti da se odrekne usluga ovog mladog i talentovanog fudbalera, a to je cifra u iznosu od 700.000 evra. Prihvaćena je ponuda Groningena, odlukom Upravnog odbora ugovor potpisan i iznos od 700.000 evra isplaćen je našem klubu u dve rate u dogovorenim rokovima.

Prva rata je iznosila 200.000, a druga 500.000 eura što se uvidom u našu dokumentaciju i izvode deviznog računa može jasno videti i sve se odvijalo po strogim pravilima i propisima FIFE i UEFE u takozvanom TMS sistemu putem kojeg igrač dobija potreban SERTIFIKAT kako bi uredno bio registrovan za svoj novi klub. Nepoznato nam je kako je to naš klub oštećen, a imajući u vidu i tržišnu vrednost Kostića u trenutku zaključenja ugovora prosto je nemoguće da je nastupila šteta za klub, jer bi onda vrednost Kostića bila nerealna.

Napominjemo da je FK Radnički 1923 za vreme mandata Vasiljevića i Stojanovića postigao najveće uspehe u istoriji kluba, postao stabilan superligaš i krenuo u izgradnju novih svlačionica i prostorija kluba a i to je očigledno mnogima 'trn u oku'. Radnički je upravo zahvaljujući Vasiljeviću i Stojanoviću postao finansijski stabilan klub, jer je odličnim rukovođenjem kluba, koji redovno izmiruje sve svoje obaveze igračima, trenerima, zaposlenima i državi i to u trenutku kada saznajemo da pojedini klubovi duguju višemilionske iznose državi Srbiji.

Nadamo se, a i verujemo da ova dešavanja nemaju nikakve druge pozadine i ubeđeni smo da će istina vrlo brzo izaći na videlo i da će se dokazati da je naš klub i ljudi koji rade u njemu postupio ispravno i po zakonu", stoji u saopštenju kragujevačkog kluba.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online