Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 23.12.2012.
12:17
P. Bajić - Vesti A

Džajić promovisao novu "vladu"

"Ne baš blistava sadašnjost će otići i pre nego što očekujemo ako budemo svi zajedno", bilo je jedino obećanje legendarnog fudbalera Dragan Džajića.

Uručenjem uverenja o izboru za predsednika FK Crvena zvezda od strane predsednika Skupštine Svetozara Mijailovića, Dragan Džajić je i zvanično postao novi prvi čovek crveno-belih, posle osam godina odsustva. Tako su potvrđeni rezultati izbora održanih na "Marakani" 17. i 18. decembra.

Takođe, na vanrednoj sednici Skupštine u Medija centru stadiona, jednoglasno (prisutno je bilo 106 od 149 članova kluba) su izabrani i članovi rukovodstva koji će voditi klub zajedno sa trećom Zvezdinom zvezdom, a među kojima su uglavnom ljudi koji su bili i u prelaznom periodu, od sredine novembra, kada je glavnu reč vodila Komisija za stabilizaciju i reorganizaciju. Statut je izmenjen u smislu da su omogućena tri potpredsednička mesta u Upravnom odboru umesto dosadašnja dva.

U obraćanju članovima Skupštine, Džajić se zahvalio na ukazanom poverenju da, kako je rekao, bude na čelu u ovim teškim vremenima:


"U poslednjih desetak godina, Crvena zvezda je mnogo naučila jer je prvi put shvatila šta znači biti pobeđen. Do tada je samo pobeđivala. U periodu od formiranja privremene komisije, sačinjen je presek kako u finansijama kluba, tako i u sportskom pogledu, i on će biti osnova za izradu plana antikriznog upravljanja. A srednjoročno će poslužiti za izradu petogodišnjeg plana razvoja, što će biti urađeno do redovne Skupštine. Zvezda mora da čuva sve što je veliko i što je vredno, a vezano je za njeno ime. Ali, ako očekujete da obećam evropsku Zvezdu za pola godine, ostaćete uskraćeni. Nije da ne verujem u novu-staru veliku Crvenu zvezdu, ali neću da sanjam nedosanjane snove, već hoću da oni postanu realnost. Za to je potrebno vreme".


Glavnu reč u finansijskim pitanjima vodiće Nebojša Čović, koji je za to bio zadužen i u toku rada privremenog organa, i objasnio:

"Analiza je napravljena da bismo imali polaznu tačku za naredni period, a ne da bismo vršili istrage. To nije naš zadatak, već da samo konstatujemo činjenice i napravimo presek, a u cilju definisanja jasne strategije konsolidacije kluba. Zato smo uzeli period od 1996. do 31. oktobra 2012. Analizu za javnost ćemo obaviti u utorak ili sredu. Grubo rečeno, pošto ćemo detaljno pričati kad ona bude zvanična, došli smo do podataka da su naše obaveze 48.473.459 evra, a da su naša potraživanja 4.363.894 evra. Umanjili smo dug za neka dva miliona evra i smanjili smo blokadu računa za 110 miliona dinara i ona sada iznosi oko milijardu i 200 miliona dinara. Pokušaćemo da dođemo do deblokade računa jer ćemo onda moći mnogo lakše da funkcionišemo. Onda ćemo praviti kratkoročne i srednjoročne planove. Moramo da prođemo sudsku proceduru i da izvedemo koliko se kome duguje i koliko nama duguju, tačno u dinar".


Čović je naglasio da Crvena zvezda mora da proizvodi igrače:


"Ne možemo da ulazimo olako u ugovorne obaveze ili da dođemo u situaciju da nam odlaze kadeti, a da ih posle kupujemo od drugih. Razumem obaveze prethodnih uprava, logiku da Zvezda uvek ima pritisak da bude prva, ali to mora da bude u okviru mogućnosti. Takođe, ova analiza ne treba da dovede do razdora u klubu jer su i prethodne uprave imale svoju muku. Fudbalski klub ima perspektivu da izdržava sebe i da pomaže druge članice sportskog društva. Vrata su otvorena svima koji mogu da pomognu!"

Pini, Ramadani, Majami, Florida...


Tokom vanredne sednice Skupštine, Čović je spomenuo i neke sporazume iz prethodnog perioda, a među najsvežijima je prodaja Nikole Maksimovića agenciji menadžera Pinija Zahavija:


"Neke stvari nećemo dozvoliti da nam se događaju, bez obzira na nestašicu i besparicu. Nećemo dozvoliti da nam neko pozajmi 700.000 evra u maju i da po toj osnovi potražuje od nas 900.000 evra, bez obzira da li se on zove Pini, Ramadani, Majami, Florida ili kako već".


Čović je naglasio da je veoma interesantno pitanje zemljišta, ističući i da je fudbalski klub u jednom trenutku bio "nanišanjen za privatizaciju, kao i za monopolizaciju u transferima jer se odlično prodaju igrači iz Crvene zvezde":


"Urbanistički akt Autokomande je interesantna celina. Za period 2007. došlo je do sagledavanja da se napravi milion i po kvadrata poslovnog prostora i mi možda danas ne bismo imali fudbalski klub da se to desilo!"

Novo rukovodstvo crveno-belih

Predsednik Crvene zvezde je Dragan Džajić, a potpredsednici novog Upravnog odbora su dr Nebojša Čović (doktor mašinstva, predsednik FMP grupe), Ivica Tončev (diplomirani menadžer, specijalni savetnik premijera Republike Srbije za nacionalnu bezbednost) i Slaviša Kokeza (privatni preduzetnik). Takođe, članovi su i Branko Radujko (diplomirani pravnik, zamenik izvršnog direktora NIS Gasprom njeft), Aleksandar Antić (diplomirani ekonomista, predsednik Skupštine grada Beograda), dr Miodrag Lemajić (doktor političkih nauka, zamenik šefa kabineta direktora BIA), Slobodan Babić (diplomirani mašinski inženjer, predsednik Nadzornog odbora Rudnap grupe - Minel kotlogradnje i predsednik Izvršnog odbora konzorcijuma za konsalting i inženjering u energetici), Predrag Ćulibrk (diplomirani inženjer elektrotehnike, v. d. generalnog direktora Telekoma Srbije), profesor dr Božidar Cerović (doktor ekonomskih nauka, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu), profesor dr Milovan Stanišić (doktor ekonomskih nauka, rektor Univerziteta Singidunum), profesor dr Miljko Ristić (doktor medicinskih nauka, direktor Kliničkog centra Srbije), Dušan Savić (diplomirani ekonomista i viši fudbalski trener, direktor Trenerske škole UEFA pri FSS), profesor dr Branko Kovačević (doktor elektrotehničkih nauka, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu), Zoran Bašanović (direktor televizije Svet plus) i Marko Ćulibrk (diplomirani pravnik, generalni direktor Dunav osiguranja). Preostala četiri člana biće imenovana naknadno.


Takođe, na Skupštini je Džajić promovisao novog generalnog sekretara - profesora dr Miodraga Zečevića, njegovog zamenika i dosadašnjeg vršioca dužnosti - Stefana Pantovića, kao i sportskog direktora Zorana Stojadinovića, a član UO u Odboru za hitna pitanja biće i Branko Radujko.


"To je tim za narednih pet godina. Nadam se da ćemo izdržati taj mandat", istakao je Džajić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.12.2012. 12:52
Hvala Bogu Dzajo da si uzeo stvari u svoje ruke kao nekad. I ako je Kassa prazna verujem da ces sa tvojim saradnicima uspeti da ovaj Renomirani Klub dovedes u red gde ce se znati ko sta radi i za cega je odgovoran.Kako rece Civic Zvezda mora da proizvodi Igrace,a za to imaju se uslovi Zelim ti Dzajicu puno srece u Modernizaciji Zvezde.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online